pátek 26. listopadu 2010

Fotohádanka č.3

Naposledy byla fotohádanka sice jednoduchá, nicméně řada z vás se nechala svést indiciemi do uličky, která byla ne-li slepá, tak aspoň silně krátkozraká. Potvrzuje se, že neplatí vždycky přímá úměra, že čím více informací, tím snazší řešení. Možná je to pěkná ukázka principů právě probíhající informační revoluce, kdy ke každému tématu je možné "vygooglovat" nepřeberné množství informací. Jediné, co vygooglovat nejde, je to, do jaké míry jsou nalezené informace pravdivé a jak moc se vůbec kýženého tématu týkají.

Ale abych si vás - nadšené hadače - trochu udobřil, tentokrát jsem se rozhodl zeptat se na něco, co bude na hádání doopravdy jednoduché, takže ti, co budou chtít poznat, bez problémů poznají, a ti, kteří si budou chtít opět hlavně pohrát s fantazií (ten malajský ropný vrt z minula mi pořád leží v hlavě), nikdo jim v tom rozhodně nebude bránit.
 

Takže, milí návštěvníci, co si myslíte, že je na obrázku tentokrát?


A jako obvykle přidávám několik indicií:

1. Barvu objektu jsem hrdinně nezměnil, i když mi teď možná hrozí, že kvůli růžovému odstínu na fotografii budu mít problémy s členstvím v Autorském klubu :-).

2. Fotka je z Amsterdamu, což potvrzují kapičky typicky holandského deště a vůně uleželé goudy.

3. Přestože by to tak mohlo vypadat, objekt nemá nic společného s bývalým ředitelem Československé televize, možná proto, že je růžový a ne zelenkavý.

4. S trochou šikovnosti a štěstí by bylo možné objekt na obrázku použít při natáčení filmu jako klapku.

5. Na obrázku to sice není vidět, ale pod objektem byla složená malá vesla.

6. Od objektu jsem se radši držel na distanc, protože mám narozeniny 19.března.


Takže, co vy na to? Příliš lehké, že? No nic, třeba to příště bude těžší; ostatně už i meteorologové hrozí, že přituhne.

Zkušení soutěžící již dobře vědí, že v této soutěži nikdo nic nevyhrává, kromě absolutních vítězů, kteří nevyhrávají hned dvakrát. Jsem nicméně připraven na závěr zapět tradiční ódu na vaši představivost.


Tak si užijte co nejlépe první opravdu zimní dny i adventní neděli a přeju vám jako obyčejně báječný hádavý víkend.


------------------------

Ke správnému řešení - obrázek, ze kterého jsem použil detail:

Pelikán v amsterdamské ZOO

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.