neděle 30. května 2010

Nedělní miniglosy č.66

Stoletý pan Jiřička z Nového Bydžova se ve volební místnosti dožadoval vydání volebního lístku Agrární strany, kterou byl zvyklý volit ve 30.letech. I když stařík trval na svém jako Beran, nebyl úspěšný. Nakonec se překvapivě rozhodl místo pro podobným zaměřením se nabízející Stranu venkova hlasovat pro Cibulkův Pravý blok, protože podle mínění zkušeného voliče se v tak dlouhém názvu strany, jak byl napsán ve volebních lístcích, jistě musí najít i dost z agrárního programu.
-----------------------
Dnes byly slavnostně vyhlášeny ceny Filmové akademie za herecké výkony v předvolební kampani: Za výkon v remaku filmu Pěsti ve tmě získal ocenění sociální demokrat Bohuslav Sobotka. Mezi ženami vyhrála jako tradičně zcela suverénně Jana Bobošíková. Bývalý šéf lidovců Cyril Svoboda a celá Strana zelených pak získali ocenění za herecký výkon ve zcela vedlejší roli. Původně výrazně favorizovaný Jiří Paroubek se tentokrát musel spokojit s cenou za nerealizovaný scénář.
 
-----------------------
Meteorologové připouštějí, že letošní nebývale vlhké jarní počasí má pravděpodobně na svědomí erupce sopky Eyjafjallajökull. Podle manažera volební kampaně ČSSD Jaroslava Tvrdíka však mohl popel z výbuchu negativně ovlivnit i volební výsledek českých sociálních demokratů. "Díky mraku islandského popela nabyli voliči neodůvodněného dojmu, že naše současná politika je málo průhledná a při jejím sledování pálí oči," smutně tvrdí Tvrdík.
-----------------------
Lídr strany TOP09 Karel Schwarzenberg sice dotáhl svou stranu k velkému úspěchu ve volbách, stále se však zdá, že je mu lépe mezi politiky z ODS než mezi svými. "Nevíme, co si o tom máme myslet," svěřil se nám se svými pochybnostmi jeden z představitelů TOP09. "Předseda nám sice stále tvrdí, že jeho srdce bije pro topku, ale nám se čím dál víc zdá, že má úplně modrou krev."
---------------------
O víkendu proběhlo napínavé mistrovství v zápase volným stylem bez rozdílu vah. Přestože se tentokrát překvapivě neprosadili hlavní favoriti Tyrannosaurus a Triceratops, dinosauři podle očekávání obsadili všechna bodovaná místa. Naopak savci, kteří byli výstředními experty považováni za černého bambiraptora turnaje, skončili hluboko v poli poražených, takže jim nezbývá než i nadále tvrdě pracovat a toužebně vyhlížet konec druhohor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.