neděle 16. května 2010

Nedělní miniglosy č.64

Předseda sociální demokracie Jiří Paroubek 14 dní před volbami opět rozčeřil jinak nečekaně klidné předvolební vody: Kromě třináctého důchodu a pátého týdne dovolené slíbil, že v případě volebního vítězství zavede i druhé Vánoce: "Z průzkumů vyplývá, že o Vánocích mají obchodníci největší tržby. Proto si myslím, že zavedení druhých Vánoc bude nejlepší metodou boje proti ekonomické krizi. Pokud se tato cesta osvědčí, bude moje vláda počet Vánoc postupně zvyšovat."
-----------------------
Delegáti celostátní konference veverek obecných žijících v České republice se ostře ohradili proti tomu, že v běžné řeči se straně Věci veřejné říká "veverky" kvůli její zkratce VV. "Na veverky obecné to vrhá špatné světlo," uvádí se v oficiálním komuniké. "Nemáme se stranou Věci veřejné nic společného kromě veverky Rozárky z parku v Konstantinových lázních, která je v předsednictvu VV v Plzeňském kraji, což je ovšem její soukromá iniciativa." Veverky rovněž zdůraznily, že oranžová barva se u nich vyskytuje odedávna, a nejde tedy o známku jejich sympatií k sociální demokracii, jak nesprávně uvedla některá média, se kterými ještě sociální demokracie mluví.
 
-----------------------
Miroslav Kalousek připustil, že zasílat občanům v rámci volební kampaně složenku na zaplacení podílu na veřejném dluhu nebyl šťastný nápad. Většina oslovených totiž složenku uhradila a zatím to vypadá, že již do voleb by tak měl dluh klesnout asi na polovinu a do konce roku by měla být Česká republika zcela bez dluhů. "Tato akce byla nedomyšlená a beru ji jako svou osobní chybu. Bude-li totiž dluh zaplacen, ztratíme naše jediné na veřejnosti viditelné volební téma; proto si musíme náš dluh hýčkat a chránit, abychom ho mohli pro naši kampaň využít i v budoucnosti. Proto jsme pro začátek připraveni iniciovat znovuzavedení pastelkovného - tentokrát nejen pro děti, ale i pro rodiče a seniory."
-----------------------
Podle některých expertů je neefektivní vynakládat nemalé prostředky na výstavbu nového pavilónu pro slony v pražské zoo, když má zahrada momentálně pouze dvě samice a jednoho samce. Ředitel pražské zoo však námitky vyvrací: "Máme už teď několik zájemců z veřejného i soukromého sektoru, kteří by rádi do nového slonince umístili za nemalé tržní nájemné své vlastní slony, protože již je v současných podmínkách nezvládají. Je tedy dokonce možné, že budeme muset projekt přepracovat na výrazně větší kapacitu. Uzavřeli jsme rovněž smlouvy s nejmenovanou karlovarskou firmou na dodávky většího množství porcelánu, kterým bude pronajatý výběh na požádání vybaven, aby se noví chovanci cítili pohodlně a mohli dělat vše, na co jsou zvyklí."
---------------------
Hokejoví odborníci připouštějí, že letošní mistrovství světa je možné považovat za vzpouru hokejových trpaslíků proti velmocím. S uznáním se mluví především o výkonech Dánů, ale neměly by se přehlížet i další příklady: "Když už dokonce čeští hokejisté porazili Švédsko, nikdo si nemůže být ničím jistý," řekl nám mluvčí organizačního výboru. Místo standardních sedmi trpaslíků jsou ale tentokrát v kádru jen tři: Koukal, Kvapil a Rozsíval. Ostatní se z účasti z různých důvodů omluvili včetně velmi kvalitních trpaslíků z kanadskoamerické NHL. "Nedá se nic dělat," komentoval tento smutný fakt trenér Růžička. Především Prospal a Hanzal by se nám do sestavy hodili, ale vzhledem k tomu, že se nám letos nepodařilo angažovat ani pořádnou Sněhurku, nemůžu se nezájmu kluků o reprezentaci divit."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.