neděle 2. května 2010

Nedělní miniglosy č.62

Policie zveřejnila popis muže, který nedávno poničil Staroměstský orloj. Jedná se o muže střední postavy a nejlepšího věku, s krátkými vlasy, který měl oblečené džínové kalhoty. V tomto popisu inspektor Bouše jednoznačně poznal Jindřicha Fichtla z Hlubočep zvaného Jindra Fichtl z Hlubočep. Inspektor si hledaného vyzvedl přímo v Jedové chýši a podezřelý se po zatčení okamžitě přiznal. Na svou obhajobu uvedl, že mu tvář poničené sochy příliš připomínala Jiřího Paroubka, což je podle vysvětlení inspektora Bouše taky dost známá firma.
---------------------
Daniel Landa se stal vůbec první osobou, na kterou mají jinak znepřátelené strany v Afghánistánu zcela stejný názor a jsou ochotny vzájemné spolupráce, jen aby dosáhly zrušení koncertu. "Když Dan spustí, jsou po něm ochotni střílet jak radikální Talibové, tak jinak mírumilovné paštunské horské kmeny," uvedl jeden z našich pracovníků v Kábulu. "Měli bychom ho angažovat jako oficiálního evropského emisara, protože zpěvák by mohl výrazně přispět k obnovení jednání mezi bojujícími frakcemi."
 
-----------------------
Na prvomájových oslavách se v Praze na Letné jako obyčejně sešli příznivci KSČM. Asi v polovině oslav však celá tribuna s čestnými hosty záhadně zmizela. Přivolaný specialista z Bruselu Hercule Poirot se zpočátku domníval, že komunisté konečně zmizeli v propadlišti dějin, ale nakonec se ukázalo, že prozaickou příčinou byl jen další sesuv půdy související s výstavbou podzemních tunelů v okolí Letné.
-----------------------
S dosud nejdelším výpadkem zásilek čerstvých ústřic na český trh se museli vypořádat obyvatelé České republiky kvůli omezení leteckých dodávek v souvislosti s mrakem sopečného popela nad Evropou. Největší nespokojenost projevují senioři, pro které se francouzské ústřice podle průzkumů staly neoddělitelnou součástí jídelníčku. "Většina mých vrstevníků se sice alespoň předzásobila lanýži, ale to se taky nedá jíst pořád," řekl nám předseda Hnutí důchodců za životní jistoty. "A náhradní ústřice pěstované v Balatónu jsou sice laciné, ale tak špatně na tom snad - alespoň my u nás v předsednictvu - zase nejsme."
-----------------------
V akci "Volby nanečisto" nakonec hlasovalo několik desítek tisíc středoškolských studentů z celé České republiky. Oba studenti, kteří dali hlas sociální demokracii, dostali za svou statečnost od nezávislého ministra vnitra Peciny jako dárek přidělenou ochranku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.