neděle 9. května 2010

Nedělní miniglosy č.63

Jaromír Jágr překvapivě prohrál ve čtvrtfinále ankety o div Česka se západočeskými lázněmi. Lázně se v prodloužení dostaly do přečíslení a po rychlé kombinaci se Kynžvartu podařilo zavěsit. Ruští diváci hodnotili kladně především fakt, že jako hráč ruského Omsku si po zápase Jágr vyměnil dres s Karlovými Vary.
---------------------
Ve firmě IBM se podařilo vyrobit nejmenší 3D mapu na světě, která se tisíckrát vejde na zrnko soli. Mapa je ovšem tak malá, že ji teď výzkumníci nemohou nikde najít.
 
-----------------------
Bývalý ministr financí Bohuslav Sobotka nakonec vypadl v boxerském turnaji hned v prvním kole, ve kterém ho knockoutoval náhodný rozezlený divák. Sobotka po propuštění z nemocnice připustil, že jeho předvolební slib, že pro větší slávu České republiky v souboji o mistrovský pás snadno porazí aktuálního světového šampióna v těžké váze Vitalije Klička, zřejmě nebyl zasazen do reálného rámce.
-----------------------
Bez hudebních nástrojů nastoupili v pátek večer členové České filharmonie na pódium v Rudolfinu. Místo původně plánované Symfonie č.10 Gustava Mahlera přednesli pouze Protestní prohlášení A-dur, op.76
protestující proti odvolání ředitele. Divácké přijetí tohoto u nás nepříliš často uváděného díla bylo však nejednoznačné. Zatímco ti konzervativnější z řad diváků volali "fuj", "hanba", "schweinerei" a "chucpe", většina přijala změnu programu s pochopením a mezi diváky byli i tací, kteří dnešní představení považovali za nejlepší vystoupení České filharmonie v letošní sezóně.
-----------------------
Do komplikované situace se dostali organizátoři mistrovství České republiky v líčení. Na místo konání soutěže se dostavily podle očekávání především prvotřídní vizážistky, ale rovněž řada místních pytláků a navíc i několik zkušených vypravěčů a jeden lidový líčitel. Kvůli nesouměřitelnosti soutěžících bylo proto nakonec líčení odročeno.
-----------------------
Průzkum ukázal, že většina Řeků je připravena si utáhnout opasky, pokud je od řeckého státu dostanou zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.