neděle 23. května 2010

Nedělní miniglosy č.65

Těsně před volbami začali reagovat představitelé Věcí veřejných na osočení ze strany svých konkurentů, že program Věcí veřejných je zcela nekonkrétní. "Náš program jednoznačně vyplývá z názvu naší strany a týká se různých veřejných věcí," řekl nám k tomu nejmenovaný představitel VV. "Chceme se zaměřit především na čistotu veřejných záchodků, chceme vnést pořádek do chaotické legislativy kolem provozu veřejných domů, a když vše dobře půjde, chceme naše již existující dobrovolnické hlídky postupně přetransformovat na Veřejnou bezpečnost."
-------------------
Proti uvedení nového filmu Jana Svěráka Kuky se vrací protestují slovenští nacionalisté, kteří berou název a celé téma filmu jako provokaci a záměrnou urážku jednoho ze zakladatelů slovenské moderní prózy Martina Kukučína. Jsou ale ochotni přistoupit na kompromis a souhlasit s úpravou názvu filmu o animovaném medvídkovi na "Kuky se vrací do módy", což se prý ostatně potvrdilo novým vydáním Kukučínova historického románu Lukáš Blahosej Krasoň v ohromujícím nákladu 350 výtisků.
 
-------------------
Po problémech, které má společná evropská měna v souvislosti s řeckou krizí, začíná dramaticky klesat obliba eura a růst obliba monarchistického hnutí Koruna česká. Na další růst Koruny české se na burzách začalo spekulovat hlavně poté, co tomuto hnutí vyhlásil osobní podporu prezident České republiky - jednak proto, že problémy eura už dávno moudře předvídal, a také proto, že by rád kandidoval v příštích volbách na českého krále.
------------------
Dobře informovaný zdroj z Hollywoodu nám potvrdil, že další film ze série Jurský park se má točit v České republice. "Nevím, proč bychom hledali nějakou jinou lokalitu," řekl nám i zástupce producentů. "Na Barrandově budeme mít k dispozici řadu schopných a zkušených profesionálů a v centru noční Prahy řadu schopných a zkušených profesionálek, takže by našemu štábu nemělo nic chybět. Navíc - jak jsme si ověřili - je v Paze k dispozici spousta levných politických dinosaurů, takže nebudeme muset utrácet milióny za trikové sekvence."
-----------------
Po průlomové akci na středních školách proběhly poprvé v historii České republiky i cvičné volby dětí z mateřských škol. Kupodivu se ukázalo, že drtivá většina českých předškoláků by volila sociální demokracii. Experti to ale za překvapení nepovažují a podobný výsledek očekávali - především proto, že volební program sociální demokracie je plný pohádek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.