čtvrtek 26. listopadu 2009

O dni, který měl být bídný

Ještě štěstí, že jsem se na svůj dnešní internetový horoskop nepodíval už ráno. Zcela jistě bych byl zůstal v posteli, protože i taková trivialita jako přecházení tří ulic a půlhodinová cesta vlakem by se mi musely zdát příliš riskantním počinem, abych se odhodlal vyrazit do tak nepřátelsky naladěného světa. I tak bych se v posteli třásl strachy, mohla by se se mnou totiž třeba rozlomit, mohl bych se nešťastnou náhodou zadusit ve spánku duchnou nebo by se ukázalo, že plyšový pes, který obývá stejnou ložnici, mne v noci pokousal a hned ráno u něj byla diagnostikována prasečí vzteklina.

Horoskop skutečně nevěštil žádné velké jistoty a štěstí. Kdo byl asi ten blízký, se kterým jsem se měl dnes pohádat? A kdybych věděl, jak jsem dnes byl náchylný k vymknutí kotníku, jistě bych se lépe díval, kam šlapu. A taky jsem měl mít mimořádně špatné podmínky pro investice všeho druhu. Tak jsem asi zase jednou vsadil zbytečně a brambory, co jsem koupil na uskladnění, jistě (jako obyčejně) shnijou. O citových investicích raději pomlčet. Horoskopy přece nelžou!

Nahlédl jsem i do svého aktuálního stavu biorytmu a shledal jsem, že energií bych měl být nabitý asi jako týden leklý paúhoř elektrický. Z pilnosti jsem se podíval i na svou předpokládanou pracovitost, která dnes měla přinejlepším stagnovat. Vzhledem k dnešní nevalné fyzické kondici jsem měl jistě upřednostnit eskalátor před kamennými schody, pro jistotu i směrem dolů. Neudělal jsem to. Mohu se tedy divit, že jsem se zadýchal? A o nějakých citech se snad dnes nedá vůbec mluvit: Z celkových pěti možných srdíček na citové škále mi program ukázal jako vyhodnocení jedinou chlopeň, která ještě navíc nedomyká. Míra kreativity mi na závěr vyšla taková, že nejplodnějším způsobem trávení večera mělo být zírání na vypnutou televizní obrazovku.

Na další stránce webového horoskopu jsem si našel aktuální úroveň vztahů s jinými znameními a zjistil jsem, že mám jistou šanci pouze u kozorohů s ascendentem lachtana, což je zvíře, které se dosud při mé smůle bohužel vůbec do zvířetníku nekvalifikovalo. Abych získal aspoň malý záblesk naděje, prošel jsem ještě jiné typy horoskopů - keltský, indiánský a ten z Mladé fronty. V pozoruhodné shodě mi doporučily, abych dnes raději ani nevycházel ani nezapadal. Jak vzrušující vzácnou kombinaci jsem dnes nevědomky zažil! Určitě nastává jen zcela výjimečně, nanejvýš tak třikrát, čtyřikrát týdně.

Má ruka zaváhala nad šipkou, která mi pouhým kliknutím umožní podívat se stejně sofistikovanou metodou na zítřek. Ne, teď radši ne! Podívám se zase až zítra večer, abych si mohl zpětně vyhodnotit, čemu hrůznému jsem se tak báječně vyhnul a co skvělého jsem naopak stihl zmeškat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.