neděle 29. listopadu 2009

Nedělní miniglosy č.40

Masovou podporu získává po svém prvním sjezdu nová strana TOP 09 především mezi topmodelkami, topmanažery a topenáři. Neudivuje proto, že nejlépe z politických lídrů přijímá vznik nové strany právě předseda ODS Topolánek. Ten svůj pozitivní postoj neskrývá, nicméně jednu věc považuje přesto za nedůstojnou, ne-li přímo diskriminační: "Zatímco se ukazuje, že knížata se v našem státě mohou stát bez problémů předsedy politických stran, obrácený postup je bohužel pro nás, předsedy, prakticky vyloučený."
--------------------------------
Pětinásobným českým slavíkem najednou se stal letos Karel Gott. Kromě hlavní mužské soutěže vyhrál s přehledem i veteránské kategorie 40 a více, 50 a více, 60 a více a letos poprvé i 70 a více let. Zpěvák ovšem uznává, že výsledky ankety mohou vypadat maličko zatuchle. "Přestože jsem vítězství ani letos nečekal, existují prý i lidé, které neustálé opakování výsledků dráždí, tím spíš že i vítězství skupiny Kabát začíná být obnošená vesta, i když mně osobně je bližší košile. Snad aspoň skutečnost, že jsem letos po dlouhé době poprvé nevyhrál v kategorii do 70 let, vnesla do soutěže trochu čerstvého větru."
-------------------------------
Proslýchá se, že za bleskovou akcí evropských kontrolorů ve firmě ČEZ může být pouhé nedorozumění. Podrobnou kontrolou zabaveného mobilu a počítače generálního ředitele firmy si totiž kontroloři ověřili, že jde skutečně o vrcholového manažera Martina Romana a nikoli o pekaře Romana Martina, který měl být správně prověřován, protože Evropská unie je mu už několik let nesympatická, a má proto u ní vroubek.
--------------------------------
Ornitologický ústav v letošním roce provedl dlouhodobé a nákladné plošné sčítání chocholoušů na území České republiky. Oponenti projektového týmu považují za velké štěstí, že se provádělo právě sčítání a ne jiná matematická operace, protože např. nulou nelze dělit. Zoologové jiných specializací jsou rozhořčeni, že právě na tento pochybný projekt s mizivými výsledky bylo převedeno mnoho prostředků původně určených na jiné akce. "Tento názor nechápu a nemohu se s ním ztotožnit. Výzkum chocholoušů je jednou z nejvýznamnějších dlouhodobých akcí na území ČR, snad hned po výstavbě železničního koridoru a zavedení Opencard v Praze. I nadále proto půjde o jednu z našich hlavních priorit," řekl nám ředitel ústavu Ondřej Chocholouš.
--------------------------------
V soutěži o nejméně známou celebritu letos překvapivě vyhrál téměř neznámý Osvald Punčochář. Přestože je tento muž profesionální celebritou už od roku 1997, ukázalo se, že ho zná pouze 6 lidí, z nichž pěti je zcela lhostejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.