neděle 15. listopadu 2009

Nedělní miniglosy č.38

Bernard Madoff, který podvodně připravil klienty své investiční firmy o miliardy dolarů, byl již odsouzen ke 150 letům vězení. Hned se ale aktivně zapojil do činnosti věznice a podařilo se mu dokonce na burzu dostat akcie vězeňské knihovny. "Zatím jsme s Bernardem naprosto spokojeni," prohlásil ředitel věznice. "Jestli bude takhle sekat latinu i dál, bude si moci požádat o podmínečné propuštění po dvou třetinách trestu."
--------------------------------
Nový český eurokomisař byl sotva vybrán a už se začalo připravovat výběrové řízení na další funkční období. "Neměli bychom tentokrát ponechat nic náhodě a měli bychom vybrat kandidáty včas, aby bylo dost prostoru pro finálové kolo výběru," prozradil náš zdroj z Úřadu vlády. Výběr má být tentokrát proveden výhradně formou televizní reality show na způsob výběru superstar. "Jediné, co zatím nemáme zcela rozhodnuté, je to, zda do Bruselu pojede skutečný celkový vítěz soutěže nebo jako obyčejně jen někdo z Hvězdné pěchoty."
--------------------------------
Podle některých náznaků je možné usuzovat, že Policie ČR chystá k výročí 20 let od zákroku na Národní třídě, který se stal záminkou pro svržení komunistického režimu, bouřlivé oslavy. "Ano, naše zásahová jednotka bude určitě přímo na Národní třídě připravena slavnostně zasáhnout proti davu přicházejícímu od Albertova," uvedl mluvčí. "Symbolickou první ránu obuškem by měl přijet uštědřit samotný Luděk Zifčák, alias student Růžička, který před dvaceti lety předstíral mrtvého studenta. "Tenkrát si chudák díky své dosud ne zcela objasněné roli ani nebouch, tak mu to chceme letos aspoň trochu vynahradit." Policie chce svým preventivním zákrokem rovněž vyloučit, aby se neovladatelný vulgární dav dostal na Václavské náměstí, kde má probíhat pokojný sraz neonacistů.
--------------------------------
Senzaci v celém uměleckém světě způsobila osobní účast Williama Shakespeara na slavnostním večeru, který k výročí sametové revoluce pořádal bývalý československý prezident. "Billy poslední dobou, pravda, na veřejnost moc nechodí, že? Soukromě se mi ale několikrát svěřil, jakým úžasným zdrojem inspirace pro něj byly československé listopadové události," řekl médiím exprezident. Ve svém projevu pan Shakespeare oznámil, že má díky zmíněné inspiraci rozepsané nové hry Václav I. a Václav II., ale neupřesnil, zda půjde o tragédie nebo spíše komické kusy. Účast světoznámého dramatika poněkud zastínila některé další zúčastněné umělce a politiky, což nesli nelibě zejména v USA, kde poukazovali na fakt, že Mr.Shakespeare nemá ani jednu Nobelovu cenu.
--------------------------------
Jak vyplývá z analýz Statistického úřadu, hospodářská krize bude pravděpodobně ustupovat, protože řemeslo u nás už narazilo na zlaté dno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.