neděle 22. listopadu 2009

Nedělní miniglosy č.39

Po roce oprav se ve Švýcarsku opět rozběhl největší urychlovač částic na světě. Do tohoto zařízení vkládá hodně nadějí především Chorvatsko, které v případě bezproblémového fungování urychlovače věří v urychlení svého vstupu do Evropy. Česká ministryně spravedlnosti naopak rozhodně popřela, že by mohlo dojít i k urychlení některých dlouho se vlekoucích soudních případů: "Nemusíme se opičit po každém evropském nesmyslu. To poslední, co v našem soudnictví potřebujeme, je točit se po vzoru urychlovaných částic stále v kruhu!"
--------------------------------
Průzkum potvrdil, že znalosti českých školáků o událostech 17.listopadu 1989 nejsou valné: 95% školáků se domnívá, že Albertov byl první český supermarket, a většina je rovněž přesvědčena, že zákrok na Národní třídě byl spuštěn výstřelem z Aurory. "Vědomostně jsou ale naši žáci pořád nad průměrem," řekl nám vedoucí výzkumného týmu. "Třeba jejich irští, řečtí nebo portugalští vrstevníci nevědí o listopadových událostech v Praze skoro nic a maďarským žákům dokonce slovo listopad připadalo směšné."
--------------------------------
Čeští fotbaloví reprezentanti si při turnaji v Dubaji ověřili, že ztracené sebevědomí nemohou nabýt v zápasech s průměrnými soupeři. Příští přátelský zápas se proto odehraje na tichomořském ostrově Fidži s tamějším "B" týmem. "Aby se tak dlouhá cesta vyplatila, naše reprezentace odehraje hned 3 zápasy," uvedl reprezentační trenér. "To zvyšuje pravděpodobnost, že bychom mohli vstřelit alespoň jednu branku, takže snad v průběhu kvalifikace na mistrovství Evropy budeme mít aspoň možnost společně na něco pěkného vzpomínat."
--------------------------------
Z malé pracovitosti jsou podezříváni někteří z politiků napříč politickým spektrem, jejichž seznam předala tento týden k prošetření studentská iniciativa Inventura demokracie. Ukázalo se ovšem, že nejde o lenost ale o obdivuhodně vytrvalý a zásadový politický postoj: Politici totiž většinou argumentovali tím, že nadále pokračují ve stávce, protože zásah proti demonstrantům na Národní třídě před dvaceti lety dosud nebyl věrohodně vyšetřen.
--------------------------------
Primátorka nejmenovaného severočeského města si posteskla, že podle jejího názoru úcta ke vzdělání ve společnosti nebezpečně klesá: "Zatímco všechny čtyři vysoké školy, které jsem v posledních dvou letech absolvovala, jsou v médiích neustále zpochybňovány, na takovou prestižní pozici, jakou je bezesporu ředitel pražské zoologické zahrady, se mezitím bez problémů hlásí kdejaký zámečník."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.