neděle 8. listopadu 2009

Nedělní miniglosy č.37

Pracovníci Ústavu aplikované matematiky spočítali na základě předpovědí tempa rozvoje světové i české ekonomiky, kdy bude Česká republika konečně plně připravena na přijetí eura. "Použili jsme zcela nové a převratné extrapolační techniky, které berou v potaz několik stovek tisíc ekonomických údajů z celého světa," řekl nám vedoucí výzkumného týmu. "Do modelů jsme doplňovali různé predikce dalšího politického a ekonomického rozvoje, navíc jsme připravili několik odlišných výpočetních modelů podle toho, která strana pravděpodobně vyhraje příští parlamentní volby. Je ale pozoruhodné, že všechny modely došly nakonec ke stejnému výsledku: Euro jsme měli zavést v roce 1926."
--------------------------------
Nový trenér fotbalové reprezentace stále váhá, koho postavit do reprezentačního útoku po zranění Milana Baroše. Premiér Fischer se nechal slyšet, že jestli se trenér nerozhodne do dvou dnů, jmenuje na uvolněné místo vlastního kandidáta.
--------------------------------
Vypadá to, že svatý Martin letos do Prahy na bílém koni nepřijede. "Protože hrozí stávka v městské hromadné dopravě a tím i ulice přeplněné automobily, cesta na bílém koni v tradičním termínu nepřichází v úvahu. Nemůžeme riskovat, že tak vzácná návštěva uvízne někde v koloně," uvedla tisková mluvčí svatého Martina. "Příjezd proto posuneme někam na začátek prosince, nebude-li ovšem na ulicích náledí, protože to by bílý kůň mohl na pražské dlažbě snadno podklouznout a mohl by nám zalehnout celý dvůr."
--------------------------------
Je již známo, že medvědi, kteří přepadli v Tatrách horskou chatu, se dali nečekaně na útěk v okamžiku, kdy jim chatař pustil televizi. Dosud však není jasné, který z programů měl na medvědy takový efekt. "Na jedničce běžely zrovna zprávy a na dvojce program o soudobé komorní hudbě," řekl nám nejmenovaný zdroj ze Slovenské televize. "Našich krotkých zpráv by se nevylekal ani sysel, takže medvědí úlek má nejspíš na svědomí soudobá klasická hudba." Prodej nahrávek soudobých komorních skladeb po této zprávě výrazně vzrostl, především v oblastech, kde se medvědi občas vyskytují. Někteří movitější houbaři si dokonce na cesty do lesa najímají jako doprovod vlastní soudobé hudebníky.
--------------------------------
Podle některých politologů je možné po uzavřené etapě "studené války" pohlížet na aktuální vztah Západu s Ruskem jako na tzv. "studený mír". Zatímco v létě se toto slovní spojení uplatňuje výhradně v přeneseném slova smyslu, rostou obavy, že v zimě - po dalším vypnutí dodávek ruského plynu tekoucího přes Ukrajinu - se naplní i fakticky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.