neděle 27. září 2009

Nedělní miniglosy č.31

Po schválení rekordního deficitu státního rozpočtu na příští rok vyšli do chomutovských ulic místní bývalí neplatiči, kteří protestovali proti neodpovědnému hospodaření státu. "Kdybysme takhle hospodařili my, primátorka nám zabaví i syrečky z lednice," hodnotil rozhodnutí poslanců jeden z demonstrujících. "Požadujeme, aby exekutoři státu zabavili daně od občanů hned na pokladně, dokud stát nesplatí všechny svoje dluhy."
--------------------------------
Češi potvrdili, že k návštěvě hlavy katolické církve přistupují vlažně. V průzkumu, ve kterém měli prokázat znalost některých pojmů spojených s papežem, dosáhli nejhorších výsledků v celé Evropě. Kupříkladu papamobil je podle drtivé většiny českých respondentů mobilní telefon, který dostávají vysloužilí poslanci na odchodnou, když opouštějí Poslaneckou sněmovnu.
----------------------
Premiéra nového nastudování opery Viléma Blodka V studni se bude podle režiséra představení odehrávat ve skutečné studni. "Je možné, že diváci nebudou mít ze sledování opery takový požitek jako v divadle vzhledem k tomu, že se bude děj odehrávat v přibližně 20 metrů hluboké studni, ze které se bude průběžně odčerpávat voda, aby se naši pěvci při představení neutopili. Divákův zážitek ale musí jednoznačně ustoupit mému syrově realistickému režijnímu pojetí. Kdybychom uváděli operu v divadle, museli bychom rovněž vrátit evropské dotace, které jsme získali z programu Renovace vodních zdrojů pro domácnosti." Chtěli jsme se dozvědět víc alespoň u majitele studny, ve které se bude představení odehrávat, ale bohužel, pan Brůna byl dnes poněkud neklidný.
----------------------
Podle našeho dobře informovaného zdroje byl pavouk, který lezl papeži po ruce při papežově projevu ve Španělském sále Pražského hradu, pravděpodobně zpravodajským zařízením nové generace: "Je to zařízení, které vypadá a chová se jako obyčejný pavouk, při dobrém dálkovém ovládání je ale jeho prostřednictvím možné získat důležité zpravodajské informace. Zařízení je vybaveno umělou inteligencí, takže ho není možné podle chování na první pohled rozeznat od skutečného pavouka. Jedinou nevýhodou je, že občas omylem sledujeme skutečného pavouka v domnění, že je to naše zařízení s umělou inteligencí. Když ho chceme po skončení sledování vytěžit, zjistíme, že pavouk si mezitím udělal síť a loví mouchy, zatímco naše inteligentní zařízení je kdovíkde."
--------------------------------
Analýza DNA s definitivní platností vyloučila, že by Opatrnost byla matkou Moudrosti. Opatrnost bude po tomto zjištění dále vyšetřována pro podezření z neoprávněného využití rodičovského příspěvku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.