neděle 13. září 2009

Nedělní miniglosy č.29

Stále větší počet firem láká své zákazníky na koupi zboží, ke kterému klient dostane zdarma místo na seznamu osob, pro které je k dispozici lék proti prasečí chřipce. "Koupíte-li si dvacet balení našeho pracího prášku, dostanete místo na seznamu zdarma," říká jeden z prodejců. K nově zakoupenému automobilu bývají zdarma místa dokonce pro čtyřčlennou rodinu, u pětidvéřových modelů dokonce pro rodinu pětičlennou. "Původně jsme jako bonus ke svým výrobkům nabízeli zdarma pozemek na některém z měsíců Jupitera podle vlastního výběru, ale ta akce neměla velký úspěch. Zato teď prodeje utěšeně rostou a ani nepotřebujeme šrotovné."
------------------------
Sociální demokracie se opět pokusila zrušit plošně všechny zdravotnické poplatky, protože si to lidé podle průzkumů přejí. "Až tohoto cíle dosáhneme, obrátíme svou pozornost na zrušení daní, které jsou rovněž mezi lidmi celkem nepopulární," prohlásil jeden z hejtmanů, který se doposud cítil být odborníkem na zdravotní poplatky a teď se pomalu stává odborníkem na daňovou problematiku. "Rozhodli jsme se, že pro všechny, kteří budou v příštích volbách volit sociální demokracii, prosadíme úplné zrušení daní." Odpověď na otázku, kdo pak bude financovat český stát je podle něj jednoduchá: "Nač vymýšlet vymyšlené? Rozumně řízený cyklus znárodnění a následné privatizace může přinést trvalý a vydatný zdroj prostředků pro státní pokladnu."
----------------------
Italští představitelé jsou pobouřeni tím, že se Německo nijak oficiálně neomluvilo Itálii za porážku římských legií pod velením Publia Quintilia Vara v Teutoburském lese, od které v září uplynulo 2000 let. Německo odpovědělo vyhýbavě a navrhlo alespoň symbolické odškodnění všem přímým potomkům obětí masakru, pokud jednoznačně svou spřízněnost prokážou na základě analýzy DNA. Konzervativnější německé kruhy i tuto aktivitu odmítají, protože podle jejich přesvědčení mohou za každý masakr v jakémkoli lese Rusové. Všeobecně se soudí, že při příštím bilaterálním jednání Itálie od svých požadavků na omluvu ustoupí, pokud Německo uzná, že výsledek 0:0 ve fotbalovém zápase Německo - Itálie na mistrovství Evropy v roce 1996 byl nezasloužený, protože Itálie hrála lépe.
--------------------------------
Zatím není zcela jisté, zda České dráhy zavedou do Pendolina bezdrátový internet, jak původně slíbily. "Ano, vyhodnocujeme i konkurenční variantu," připustil mluvčí českých drah, ale nechce zatím druhou variantu nijak konkretizovat. "Varianta bezdrátového internetu je však stále pravděpodobnější, protože podle našich výpočtů by dráty musely být příliš dlouhé."
--------------------------------
Zajímavý pokus proběhl na Znojemsku. Skupina mladých výzkumníků zkoumala platnost rčení "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá." Na výzkumu se podílelo šest set dobrovolných kopáčů, kteří vyhloubili více než 2000 jam. Výsledky jasně ukázaly, že procento těch, kteří spadli do vlastní jámy, bylo mnohem nižší, než těch, co spadli co jámy vykopané někým jiným. "Rozdíly jsou jasné a statisticky průkazné," řekl nám vedoucí výzkumného projektu. "Ukázalo se však, že poměrně velký počet lidí nespadl do žádné jámy, což bylo při počtu jam překvapivé. Proto by bylo přesnější upravit původní rčení na: Kdo jinému jámu kopá, nepadá většinou do žádné jámy." Stejný výzkumný tým se teď chystá vypravit do českých škol, aby ověřil platnost rčení: Kdo šetří, má za tři!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.