neděle 24. prosince 2023

Přání klidných Vánoc a PF 2024

Jak místní štamgasti vědí, dnes (ani příští neděli) nevyjdou Nedělní miniglosy. Popravdě, i kdyby tento blogový nedělník, který už vychází déle než 14 let, neměl právě vánoční a novoroční přestávku, stejně by tuto neděli nevyšel; jsou totiž okamžiky, kdy jde každá legrace stranou, protože skutečnost je příliš děsivá a její rány příliš čerstvé. Běh času ale sebevětším smutkem (naštěstí) zastavit nejde, a tak i ve značně zjitřené situaci přece jen nastaly Vánoce a Štědrý den, den štědrý nejen hmotnými požitky, ale především nadějí. Pro někoho nadějí v narození toho, který snímá hříchy světa (a že je to tedy pořádná fuška!), pro jiného aspoň nadějí v to lepší, co si pro sebe a své blízké dovedeme představit. Kdyby pro nic jiného, právě pro tohle mám Vánoce a nastávající období do Nového roku rád, byť samozřejmě ani vánočním dárkem nepohrdnu :-).

Jako každý rok, i letos jsem ze svých fotek pořízených v tomto kalendářním roce připravil "péefko", které vždy v tomto období rozesílám na všechny své přátele a známé, na které mám ověřený e-mailový kontakt, je tedy důvodné podezření, že řada z místních návštěvníků ho již do své e-mailové schránky dostala. Normálně bývá takové přání jen jedno, ale letos se mi nepodařilo rozhodnout se pro jedinou variantu, tak posílám rovnou dvě verze, abyste si mohli sami vybrat, která je vám bližší. Obě fotografie byly pořízeny na zahradě mých rodičů ve Staňkově, na jedné jsou oranžové květy afrikánů (název fotky je "Marigold Blues") a druhá byla připravena specifickou technikou „malování zapadajícím sluncem“ (pracovní název fotky je "Proxima"). Mimochodem, varianty péefek jsem letos připravil dokonce čtyři, ale do mého soukromého finálního výběru nepostoupily dvě černobílé verze, které tak zůstanou jen v mém "péefkovém archivu" jako kuriozity.

 

 
 


Přeji vám všem pokud možno klidné Vánoce u rozsvíceného stromečku a těším se, že se i po nich budeme dál setkávat - virtuálně zde na blogu a třeba i osobně ve zcela reálném světě, ať už je právě ten reálný svět jakýkoli. Lepší prostě k dispozici nemáme.

 

18 komentářů:

  1. Lezarts
    Beru obě P.F.
    Na oplátku přeji, na vybranou, pod stromeček, nebo do roku 2024,přesný objektiv, zdravé oči i tělo a požitek z krás přes hledáček fotoaparátu

    OdpovědětVymazat
  2. Zdá se, že se o tu naději letos musíme opravdu poprat. Tedy směle do toho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tedy normálně neperu, ale v tomto případě udělám rád výjimku :-).

      Vymazat
  3. Tak krasne Vanoce i touto cestou

    OdpovědětVymazat
  4. Pohodové Vánoce a do nového roku dobré světlo a fotografické cíle a budeme se těšit na nové příspěvky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, fotografických cílů je několik, tak uvidíme :-).

      Vymazat
  5. Děkuji za přáni a také přeji v novém roce hodně skvělých záběrů, pevnou ruku, správné světlo a úspěchy na výstavách a soutěžích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milé přání, budu se snažit podle něj zařídit co nejpřesněji :-).

      Vymazat
  6. Báječný vstup do roku HOLUBA.
    Tlusťjoch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to my, holubičí povahy, budeme mít pré :-).

      Vymazat
  7. Vsechno nej a pohodove volno! Tesim se na vsechny vyfocene i psane momenty 2024:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a těším se na další setkávání na těchto (i jiných) stránkách.

      Vymazat
  8. Tak ti nevím, Petře, ale pomalu mám v očích slzy.... Tak ať máme v příštím roce jen ty slzy z radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdy jindy už by se měly slzy v očích objevit? Ale slzám radosti dám samozřejmě vždycky přednost. Děkuji tedy za přání a budu věřit, že se vyplní.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.