neděle 20. listopadu 2011

Nedělní miniglosy č.143

Remake filmu Tři oříšky pro Popelku se natáčí v nejmenované arabské zemi. Paradoxně největší problémy přineslo podle tvůrců natáčení scény, kdy mají jedné z postav cvrnknout do nosu oříšky, protože v lokalitě, kde se natáčelo, se pěstují výhradně arašídy. Přitom oříšků je třeba k natáčení více než v Evropě: Vzhledem k tomu, že film je určen především pro arabský trh, kde panuje odlišná tradiční kultura než v monogamní Evropě, měl by být uveden do kin pod názvem Dvanáct oříšků pro čtyři Popelky.
-----------------------
Policie ČR vyšetřuje pro podezření z podvodu zástupce zahraniční investiční společnosti, který přesvědčil důvěryhodnou reklamou tisíce drobných českých investorů, že nejlepší investicí je investice do vína. Místo lahvového vína však prodal špatně informovaným investorům víno hroznové, jehož cena již po několika dnech prudce poklesla. Poradenské společnosti u této formy investice přehodnotily svá doporučení z původního "nakupovat" a "držet" na aktuální "kompostovat".
 
-----------------------
Podle výhledu České národní banky upadne příští rok Česká republika do recese. Dá se proto předpokládat, že zatímco střízlivě uvažující občané budou prožívat těžší období, recesisté zažijí konjunkturu.
----------------------
Česká vláda bude pravděpodobně usilovat o miliardy korun, které státu unikly při privatizaci Mostecké uhelné společnosti. Švýcarská strana je připravena - pokud příslušné soudy oprávněnost českého požadavku potvrdí - celou částku bezodkladně vyplatit v řeckých dluhopisech. Zároveň za každou získanou miliardu získá česká strana lístek do tomboly, ve které je možné vyhrát iPOD.
-----------------------
Einsteinova teorie relativity je ohrožena. Na základě náročných experimentů s řadou dobrovolníků bylo v ženevských laboratořích CERN prokázáno, že blbost se může - zejména potmě - pohybovat rychleji než světlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.