neděle 13. listopadu 2011

Nedělní miniglosy č.142

Evropská politická reprezentace začíná hovořit stále častěji o zavedení dvourychlostní Evropy, kde by se země rozdělily podle své ekonomické výkonnosti. "Jsme Evropě připraveni poskytnout své know how, pokud jde o standardní pětirychlostní stroje," potvrdil mluvčí nejmenované japonské automobilky, "a věříme, že se Evropa brzy zařadí mezi vyspělé země i v této oblasti." Evropští představitelé se zatím na zvyšování počtu rychlostí dívají podezřívavě, zejména pokud jde o zavedení zpátečky. Panuje názor, že i se dvěma rychlostmi se dají dělat zajímavé věci, jak ostatně potvrzuje Řecko, které z pohledu Evropy již prakticky překonalo druhou kosmickou rychlost, a dostává se tak mimo působení evropské gravitace.
 
-----------------------
Čeští poslanci našli způsob, jak udělat na svého politického protivníka obscénní gesto a přitom nezavdat důvod pro projednávání případu ve sněmovně a vyhnout se nepříjemné medializaci: "Ano, ukazujeme si navzájem vztyčený prostředníček," připouští nejmenovaný poslanec, "ale nikoli na ruce, ale na noze, což je - kromě ve sněmovně zřídkavých případů naboso obutých sandálů - docela přijatelná a hlavně právně nepostižitelná forma."
-----------------------
Ideální délka milování je podle průzkumu uskutečněného na vzorku 2000 respondentů pouhých 13 minut, což celkem odpovídá krátkým intervalům, po které se občas mají rády strany české vládní koalice.
-----------------------
Ruským vědcům se ztratila sonda, která byla vypuštěna k Marsu tento týden. Zatímco ruští komunisté ze zmizení sondy jako tradičně obviňují imperialisty, realističtěji zaměření experti soudí, že sondu mohli ukrást sběrači kovů, kteří operují na oběžné dráze Země, když se jim podařilo na kosmodromu Bajkonur v minulém roce sebrat i několik neukotvených nosných raket a skelet starší kosmické stanice.
-----------------------
Rakousko hodlá vložit do své ústavy článek, který by měl zakázat zadlužování. Rakousko by tak bylo prvním státem v Evropské unii, který by sáhl k podobnému kroku. Související ústavní aktivity zatím podniklo pouze Řecko, které ústavním zákonem zakázalo splácení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.