neděle 27. listopadu 2011

Nedělní miniglosy č.144

V nejbližší době se má rozjet velký projekt elektronizace státní správy. "Celá česká státní správa by měla do několika let prakticky vyloučit z oběhu veškeré papíry, které budou stoprocentně převedené do elektronické podoby, což podstatně zvýší efektivitu práce a uspoří obrovské náklady," řekl nám manažer projektu. "Samozřejmě, projekt bude realizován po částech, např. v úvodní fázi bude v rámci tohoto projektu nahrazen všechen toaletní papír."
-----------------------
Kvůli nízké sledovanosti především v marketingově významné skupině manažerů mezi 40 a 60 lety by se měl Večerníček dočasně přesunout z programu ČT1 na menšinový ČT2. Podle informace z vedení České televize by se ale měl Večerníček jako známý cyklista, motorista a běžec do schodů cílově přesunout na program ČT4 Sport.
 
-----------------------
Výbor pro lidská práva kritizoval tradiční program českých maturitních plesů. "Neměli bychom se uchylovat ke zneužívání příslušníků znevýhodněných národů," komentoval mluvčí výboru skutečnost, že většina abiturientů dostává v průběhu maturitního plesu Šerpu.
----------------------
Na pražské radnici proběhla revoluce, během které ČSSD v koalici s ODS nahradila strana TOP09. Primátor Svoboda se zatím zdráhá pojmenovat revoluci osvědčenými přívlastky Velká Říjnová, přestože podle očekávání rovněž proběhla v listopadu.
-----------------------
Vědci, kteří se věnují výzkumu slavíků, poukázali na zajímavou českou anomálii: Zatímco slavíci ve volné přírodě se dožívají věku cca 6-8 let, Čeští slavíci se standardně dožívají mnohem vyššího věku. Dvě největší české kapacity v oboru - Karel Gott i Lucie Bílá - se shodují v tom, že je to dáno především skutečností, že se Čeští slavíci volné přírodě pokud možno vyhýbají. Vědci nicméně poukazují na to, že výsledky studie jsou jen orientační, protože výzkum bylo možné kvůli ultrakonzervativním názorům české většinové populace provést jen na minimálním vzorku Českých slavíků, což nám potvrdil i vedoucí výzkumného týmu. "Ano, pokud by šlo získávání dat takovým tempem jako doposud, skutečně reprezentativního vzorku bychom dosáhli někdy kolem roku 2850."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.