neděle 26. prosince 2010

Nedělní miniglosy č.96

Mluvčí Odborového svazu zlodějů a podvodníků prohlásil, že příslušníci obou profesí chtějí mít v příštím roce o vánočních svátcích konečně jednou volno: "Naši členové zatím museli chodit do práce i v těchto svátečních dnech, ale oni chtějí mít rovněž klidné Vánoce a trávit je v rodinném kruhu jako každý jiný poctivě pracující člověk. Věříme, že občané a podnikatelé tuto skutečnost pochopí a nebude jim vadit, když budou vykradeni nebo podvedeni místo tradičního vánočního termínu až na začátku ledna."
-----------------------
Do snižování stavů státních zaměstnanců se podle meziministerské dohody aktivně zapojí i čeští myslivci. "Podle našich statistik chodí státní zaměstnanci v zimě rádi na procházky do lesa," řekl nám mluvčí nově vzniklé České komory myslivců. "Počítáme proto s tím, že v zimním období povolíme zkušební limitovaný odstřel "na komoru", a věříme, že do léta budou všichni státní zaměstnanci zákonem oficiálně prohlášeni za škodnou." Akci vítá především Ministerstvo financí, protože přemnožení státní zaměstnanci řádí především v neprostupných porostech státního rozpočtu, kde spásají mladé výhonky čerstvě vybraných daní.
 
-----------------------
Světový rekord v počtu nevěřících v katolických kostelích byl překonán o letošní štědrovečerní noci. Zatím to sice ještě není oficiálně potvrzeno, ale vypadá to, že na letošní půlnoční mše dorazilo více než 2 milióny nevěřících Čechů, což by znamenalo vylepšení rekordu z roku 1969, kdy s nastupující normalizací ztratila víru většina Čechů. Guinessův výbor ale zatím s uznáním rekordu váhá, protože jeho čeští zpravodajové uvedenému číslu nevěří.
-----------------------
Podle posledních informací by se světové EXPO v roce 2026 mělo uskutečnit v Karlových Varech. Po získání zimní olympiády v Soči a fotbalového mistrovství světa v roce 2018 je tato skutečnost hodnocena jako další velký úspěch ruské diplomacie.
-----------------------
Odstupující policejní prezident Oldřich Martinů pravděpodobně opustí Českou republiku a usadí se v cizině. "Ukazuje se, že žádný Martinů není doma prorokem," konstatoval bývalý nejvyšší policista. "Předpokládám, že moje kariéra bude pokračovat ve Francii, jak je u každého významnějšího Martinů zvykem." Zároveň bylo oznámeno, že v Paříži by měl být pod taktovkou novopečeného autora proveden ve světové premiéře Koncert č.1 D dur pro policejní sirénu a pohotovostní sbor.


Pozn.: Jubilejní sté vydání Nedělních miniglos bude obsahovat mimo jiné i "autorský výběr" padesáti nejzajímavějších příspěvků z celé historie těchto pravidelných článků. Dále připomínám informaci z minulého týdne, že součástí "oslav" bude i soutěž o láhev výborného řeckého vína, která bude vyhlášena v den vydání Nedělních miniglos č.99, což by mělo nastat (pokud se neuděje něco nečekaného) v neděli 16.ledna 2011. Na zaslání svých odpovědí pak budete mít celý týden a výsledky budou vyhlášeny v Nedělních miniglosách č.100. Těším se na vaši účast, odpovědi i komentáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.