neděle 5. prosince 2010

Nedělní miniglosy č.93

Podle předběžných informací dánsko-českého výzkumného týmu analýza kosterních pozůstatků astronoma Tychona Braha nepotvrdila hypotézu, že by byl slavný vědec  otráven vysokou dávkou rtuti. Vzorky z jeho ostatků nicméně vykazují abnormální obsah arzénu, takže varianta otravy ještě nebyla zcela vyvrácena. Je ovšem rovněž možné, že slavný astronom patřil k organismům, které v DNA svých buněk využívají místo fosforu arzén, jejichž objev na bakteriální úrovni oznámili američtí vědci tento týden. Tycho Brahe by tak byl prozatím nejvyšším známým organismem podobné formy života, i když podle některých literárních historiků by mohl být dalším případem známý zloděj gentleman - Arsene Lupin.
-----------------------
Informace z posledních dnů ukazují, že někteří politici jsou ochotni poskytnout nemalý úplatek a dokonce se kvůli němu zadlužit jen proto, aby mohli ve vysokých funkcích s nasazením všech svých sil i vlastního zdraví, čestně a neohroženě sloužit občanům České republiky. Podle ředitele Výzkumného ústavu morálních úchylek odpovídá toto chování míře altruismu 3,65, což je u lidí neuvěřitelná hodnota téměř srovnatelná s výsledky u řeřichy polní.
 
-----------------------
Fanoušci skupiny Depeche Mode po celém světě protestují proti tomu, že se lidem, kteří se zasloužili o nedávné zveřejnění tajných velvyslaneckých depeší na serveru WikiLeaks, říká v policejních kruzích hovorově "depešáci".
-----------------------
Evropská komise vydala závazné doporučení, že každý občan Evropské unie by měl v zimním období zkonzumovat vitamin D v denní dávce 800 - 1000 mezinárodních jednotek. Proti tomu se ale jako proti nehospodárnému kroku postavila Organizace spojených národů, která mezinárodní jednotky v Bosně a v Kosovu financuje.
-----------------------
Bronzovou medaili na mistrovství světa ve vlakovém zpoždění, které se v tomto týdnu koná v Praze, získal rychlík z Berlína za hodnotný výkon 286 minut zpoždění oproti plánovanému příjezdu. O prvenství nadále bojují čtvrteční Vindobona s pátečním ranním rychlíkem Horehronec, které jsou stále ještě na trati.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.