neděle 19. prosince 2010

Nedělní miniglosy č.95

Na žebříčku nejnebezpečnějších povolání stále stoupá zaměstnání úředníka na Ministerstvu financí. Minulý týden se tato práce dostala v pořadí dokonce před pyrotechniky a filmové kaskadéry, a před ministerskými úředníky tak už zůstávají jen lovci perel na Orlíku. Pracovníci Ministerstva financí se totiž v předvánoční době věnují především dalšímu a dalšímu škrtání. V kontaktu s ostatními resorty a především s odborovými organizacemi tak doslova létají jiskry, což ve výbušném prostředí české politiky znamená obrovské riziko. Zdá se nicméně, že úředníci adrenalinové a extrémně návykové práci přišli v posledních měsících na chuť. Zaměstnanci, se kterými ministerstvo ke konci roku rozvazuje pracovní poměr, teď mají velký strach z abstinenčních příznaků a obávají se, že jinde si ani neškrtnou.
-----------------------
Propadákem skončilo vystoupení českých reprezentantů na mistrovství světa v počítačových hrách. "Opět se ukazuje, že je třeba zásadně změnit model přípravy," uvedl známý nejmenovaný kritik poměrů na Českém svazu počítačových her. "Už jsem to odpovědným funkcionářům říkal mockrát, ale je to jako kdybych počítačový hrách na stěnu házel."
 
-----------------------
Podle posledních analýz Českého statistického úřadu je zřejmě ekonomická krize v České republice definitivně na ústupu. "Situace na Pražské burze sice ještě není zcela zkonsolidována," řekl nám mluvčí úřadu, "ale definitivním průlomem se zdá být fakt, že obrat kapsářů na vánočních trzích vzrostl podle posledních zveřejněných výsledků meziročně o 3,4 procenta." Na tuto zprávu okamžitě pozitivně zareagovaly mezinárodní ratingové agentury zlepšením ratingu České republiky a Rumunska.
-----------------------
Na českém předvánočním trhu se objevilo nově nahrané album nejmenovaného populárního zpěváka Vánoce ve zlaté Praze 2. Doposud se sice každoročně lisovaly nové desky, ale nahrávka zůstávala stále stejná - původní z roku 1969, která už dnes pochopitelně nemůže obstát v moderním světě. Nová nahrávka nebyla kvůli potenciálně vysokým nákladům pořízena v zimní Praze ale v letní Šanghaji a místo některých tradičních a dávno překonaných českých vánočních písní obsahuje vánoční úpravy písní Když muž se ženou snídá, Odnauč se říkat ne, To musím zvládnout sám a Včelka Mája. Album vydané renomovanou čínskou firmou Subrabhon se dostalo okamžitě na špičku čínské i německé hitparády a vlídně bylo přijato i ve včelích úlech.
-----------------------
Ani další pokus omezit poslaneckou imunitu nebyl úspěšný. "Určitě by bylo chybou omezovat imunitu právě teď v zimě, kdy je oslabený organismus snadno napadnutelný," vysvětlil závěr jednání jeden ze členů mandátového a imunitního výboru. "K tématu se určitě vrátíme v létě, nebude-li ovšem moc horko."



Pozn.: Pomalu se blíží jubilejní sté vydání Nedělních miniglos. Abyste zbytečně nepromeškali jedinečnou příležitost, raději už teď avizuji, že součástí "oslav" bude i soutěž o láhev výborného řeckého vína (žádná krabice, prvotřídní kvalitu zaručuji). Bude stačit pouze správně odpovědět na několik jednoduchých otázek a pak mít trochu štěstí při slosování, pokud bude správných řešitelů víc. Soutěž bude vyhlášena v den vydání Nedělních miniglos č.99, což by mělo nastat (pokud se neuděje něco nečekaného) v neděli 16.ledna 2011. Na zaslání svých odpovědí pak budete mít celý týden. Moc se těším a věřím, že se do soutěže zapojí co nejvíc tradičních a třeba i zcela nových čtenářů. Další informace můžete čekat opět příští neděli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.