neděle 12. prosince 2010

Nedělní miniglosy č.94

Ministři EU definitivně potvrdili, že administrativní část navigačního systému Galileo bude sídlit v Praze. V současnosti se jedná o finanční podpoře ze strany vlády ČR, která se zatím stále rozhoduje mezi podporou tomuto projektu a finančními pobídkami zahraničním filmařům. Ve skupině lobbistů přijel evropský navigační systém do Prahy podpořit v nelehkém střetu i sám Galileo Galilei. "Nerozumím tomu, proč česká vláda stále váhá" řekl slavný vědec hned na letišti médiím. "Všichni už dlouho tvrdí, že bez finančních pobídek český filmový průmysl nepřežije ani několik měsíců, a přece se točí!"
-----------------------
Akce českých lékařů Děkujeme, odcházíme má první hmatatelné výsledky: Na Vysočině podalo hromadnou výpověď z českého zdravotnictví již 80% zdejších pacientů.
 
-----------------------
Německo oficiálně požádalo českou vládu, aby zahájila projekt, který by měl historickou svatováclavskou korunu, zavedenou do nového korunovačního ceremoniálu císařem Karlem IV., a uschovanou pod sedmi zámky ve svatováclavské kapli chrámu svatého Víta, postupně převést na svatováclavské euro.
-----------------------
V anketě o nejoblíbenější vánoční koledu se průběžné výsledky velmi liší podle skupiny respondentů: Mezi kameloty a listonoškami vyhrála jednoznačně koleda Nesem vám noviny, mezi gamblery v českých hernách je nejoblíbenější koleda Dej Bůh štěstí. U Pražanů bydlících poblíž rušných dopravních tepen vyhrála vytoužená Tichá noc těsně před Chtíc aby spal, zatímco Sdružení pracovníků modelingových agentur preferuje Jak jsi krásné, neviňátko. Podle očekávání skončilo i hlasování mezi palestinskými studenty, kde s převahou zvítězila koleda Já bych rád k Betlému.
-----------------------
Jak se ukazuje, do soutěže Stardance - když hvězdy tančí posílají hlasy hlavně ženy. Podle názoru některých psychologů je tomu tak především proto, že divačky považují zúčastněné muže za sekáče přesně podle svého gusta, protože kromě společenských tanců musí rovněž sekat latinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.