neděle 28. března 2010

Nedělní miniglosy č.57

Poslední dění v Občanské demokratické straně podstatně zjednodušilo českým politologům odhady budoucího vývoje situace v našem státě po květnových volbách. Většina z odborníků se nyní shoduje v názoru, že ať už volby dopadnou jakkoli, Českou republiku čeká nečas.
---------------------
Nové objevy na ostrově Flores opět rozdmýchaly již skomírající vědeckou polemiku na téma, zda neobvykle malé kosterní pozůstatky zdejších obyvatel přezdívaných lidově "hobiti" je možné řadit k druhu Homo erectus nebo jde o samostatný vzácný druh Homo florensis. S kontroverzní ale nečekaně jednoduchou teorií přišli pracovníci nově založeného Ústavu sexuální antropologie Univerzity Karlovy. Podle vedoucího výzkumného týmu se skoro jistě jedná o druh Homo erectus, ovšem s výraznou poruchou erekce.
 
-----------------------
Nepovinný předmět Efektivní lhaní a zlodějina zkušebně zavádějí do osnov druhého stupně vybrané základní školy. "Jsme přesvědčeni, že po drobných úpravách plynoucích z testovacího provozu budeme schopni udělat z efektivního lhaní a zlodějiny normální povinný předmět," řekl nám projektový manažer z Ministerstva školství. "Škola by podle nás měla žáky a studenty plnohodnotně připravovat na reálný život, což propagace od reality zcela odtržených etických ideálů zdaleka nesplňuje. Panovaly sice obavy, zda se u nás pro nový předmět najde dostatek odborníků z praxe, ale výběrové řízení ukázalo v tomto směru nečekaný lidský potenciál. První zkušenosti naznačují, že nový předmět bude mezi dětmi patřit k nejoblíbenějším, hned po Hraní počítačových her a vloni zavedeném kursu Šikana v praktickém životě kolektivu," dodal projektový manažer, ale nejsme si jisti, zda pouze efektivně nelže.
-----------------------
Osobní účast Pavla Nedvěda na nedělním pražském půlmaratónu přivítal budoucí vrchní velitel sjednoceného českého sportu Jiří Paroubek a dodal, že právě na takových pozitivních vzorech, jakými jsou pro českou mládež krasobruslařka Martina Sáblíková, basketbalista Pavel Nedvěd a plavkyně Kateřina Neumannová, bychom měli založit naše velké sportovní úspěchy zítřka.
----------------------
Skoro v polovině je tradiční jarní stávka odborového svazu kamnářů a pecařů. "Chceme být věrni naší oborové tradici, a proto vždy začátkem března všichni vlezem za kamna," řekl nám starý kamnář, který je do kongresu pověřen vedením svazu. "Dá se rovněž počítat s tím, že protože přichází duben, ještě tam budem." Chtěli jsme znát názor i druhé složky odborového svazu, ale starý pecař nebyl doma.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.