neděle 7. března 2010

Nedělní miniglosy č.54

Politologové se donedávna marně snažili pochopit skutečné důvody pro vyhlášení stávky v dopravě. Jisté bylo jen to, že všechny uváděné důvody jsou jen zástupné a jako takové by nikdy nemohly ospravedlnit tak vážný krok, jakým je stávka. Díky indiskreci jednoho člena odborového vedení se teď věc konečně vyjasnila: Hlavním důvodem pro stávku dopraváků je fakt, že už se nechtějí jmenovat dopraváci, protože naopak většinou inklinují k levicově zaměřené sociální demokracii.
---------------------
Mírnou korekci výhledu do budoucnosti vyhlásila mezinárodní organizace bojující proti globálnímu oteplování. Tento jev ve své katastrofické podobě pravděpodobně nenastane - jak uváděly dřívější prognózy - už letos v květnu, ale hned po asi sto tisíc let trvajícím období další doby ledové. "Obsah našich předpovědí je správný a nemáme na něm co měnit," prohlásil jeden z představitelů organizace. "Od začátku jsme ale připouštěli, že bude třeba na základě nových poznatků průběžně dělat drobné korekce v časování."
 
----------------------
Vyhlašování českých lvů v letošním roce zcela ovládl film z prostředí výroby automobilových pneumatik - Protektor. Filmová akademie však v posuzování kvalit filmu vůbec není jednotná. Někteří filmoví kritici film zcela nepokrytě považují za povrchní a přivítali by alespoň o dva milimetry větší hloubku dezénu vyráběných pneumatik. Jeden z našich předních odborníků v oboru filmových pneumatik nám k tomu řekl: "Že by s tak mělkým prvoplánovým vzorkem mohl náš Protektor soutěžit o Oscara, to si mohli myslet jen ti novináři, kteří jsou sami úplně sjetí!"
-----------------------
Interní audit Odborových svazů prošetřuje podezření, že kádrový profil odborového bosse Jaromíra Duška je potřísněn pokrevní spřízněností s rodem Josefiny Duškové, která společně s manželem vlastnila na přelomu 18. a 19.století pražskou Bertramku a hostila zde Wolfganga Amadea Mozarta. "Potomek majitelů realit nemá v odborech co dělat," rozohnil se šéf odborových svazů. "Potřebujeme ve svých řadách nevychované a bojovné plebejce a ne žádné uhlazené poloaristokraty." Dušek na svou obhajobu uvedl, že Josefína Dušková nakonec Bertramku prodala a zemřela v bídě, a že Mozart byl určitě homosexuál.
-----------------------
Sociální demokracie představila svou vizi budoucího financování českého sportu: Velké sporty budou financovány velkými firmami, malé sporty naopak malými firmami a golf nedostane nic. Většina malých i velkých firem se proto snaží nechat rychle oficiálně zařadit mezi firmy střední, protože na ty se v nové strategii zapomnělo. Golf, který byl shodou okolností na cestě v zahraničí, požádal v Portugalsku o politický azyl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.