neděle 14. března 2010

Nedělní miniglosy č.55

Podle slovenského vzoru připravují i čeští poslanci zákon, který by měl pozvednout vlastenecký duch obyvatel České republiky, který v posledních letech značně utrpěl díky neúspěchům českých hokejistů. Protože však česká hymna klade poměrně značné nároky na zapamatování textu i na schopnost vnímat melodii, což je v moderní společnosti považováno za nepřijatelnou diskriminaci, místo hymny se bude každé ráno povinně zpívat vlastenecký rytmizovaný popěvek "Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop!"
---------------------
Poměrně milé překvapení přinesl audit v Hospodářské komoře. Zatímco všichni odborníci očekávali, že vzhledem ke stavu našeho hospodářství v době krize bude komora zcela prázdná, auditoři potvrdili, že v komoře je myš.
 
----------------------
Svou činnost obnovil původně rozpuštěný Komunistický svaz mládeže. Více než tři roky poté, co Ministerstvo vnitra toto občanské sdružení rozpustilo, zrušil toto rozhodnutí pražský městský soud. Než mohlo být rozhodnutí revokováno vyšší soudní instancí, rozpustili na oplátku mladí komunisté na základě svého mírumilovného programu jak městský soud, tak i všechny vyšší soudní instance.
-----------------------
Telekomunikační společnosti oznámily, že v Praze došlo v posledních dnech k masivnímu odhlašování soukromých telefonních linek. Tato skutečnost pravděpodobně souvisí se záměrem špiček ČSSD telefonovat před volbami pražským voličům a seznamovat je se svým volebním programem.
"Máme informace, že poměrně dost lidí v letošním roce dokonce i v polovině března nadále naplňuje svá letošní novoroční předsevzetí," řekl nám zástupce jednoho renomovaného sociologického pracoviště. "Ti, jejichž novoročním předsevzetím bylo vystříhat se letos vulgarismů v běžném životě, nechtějí být zbytečně pokoušeni, a raději tedy odhlašují telefon." Podle názorů specialistů na telefonickou komunikaci ale tak radikálního kroku není zapotřebí, protože předvolební telefonáty sociálních demokratů rozhodně není možné považovat za běžný život.
-----------------------
Einsteinovu obecnou teorii relativity konečně ratifikoval i český parlament. Pro zákon, jehož obecná platnost byla nedávno opět potvrzena na základě podrobného studia pohybu vesmírných galaxií, se v době politické krize po pádu vlády obtížně hledala širší politická shoda a nakonec se ho podařilo ratifikovat jen s pomocí několika přeběhlíků. Aby získal zákon dostatečný počet hlasů, byl doplněn drobným a nepříliš podstatným přílepkem zavádějícím na věčné časy povinně deficitní státní rozpočet.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.