sobota 28. března 2009

O vepřových pondělkách

Kdysi v tom domě v naší ulici bylo knihkupectví. Pak ovšem začali zákazníci houfně dávat přednost jiné než duchovní stravě, knihkupectví zkrachovalo, chvíli se tu potajmu kutalo a po nějaké době se vyloupla do světa nová masna. Vše začalo nenápadným okamžikem, kdy novopečený pan řezník s paní řezníkovou vyvěsili velkou papírovou ceduli s nápisem "KUŘECÍ ČTVRTKY". Zní to tak krásně a tajuplně, že člověka hned začne zajímat, co se to tu ve čtvrtek asi děje za kuřecí orgie.

A tehdy jsme se s přáteli rozhodli Kuřecím čtvrtkům konkurovat. Aby konkurence nebyla zas příliš ostrá, vybrali jsme si pro své aktivity jiný den v týdnu. Ostatně mohou-li být Dunajské (i škaredé) Stredy, Rimavské (i bílé) Soboty, může-li se mluvit o Velkém pátku a může-li dokonce existovat Úterý bez přívlastku, proč nevyužít i první a (nezaslouženě) nechvalně proslulý den v týdnu. Založili jsme tedy konkurenční "VEPŘOVÉ PONDĚLKY". A začali jsme páchat drobná vepřově laděná pondělní alotria

V hračkářství jsme například požadovali nějakou pěkně libovou panenku. Na jídelní stůl jsme ke slánkám dávali vepřenky. Zkoušeli jsme (neúspěšně) sehnat přední vepřové na polévku. A když jsme během pondělka někoho vypekli nějakým vtipem, byly to pravé vepřové výpečky. Každé pondělí jsme se řídili heslem "Lepší vepřový vrabec v hrsti nežli holub na střeše". Ve stánku s ovocnými džusy jsme vyžadovali čerstvou vlastní vepřovou šťávu. Užívali jsme si, že jsme ještě celkem mladí, kdežto slavný vepřín už je v Letech. A večer, když pondělek již téměř zmíral, na rozloučenou a na jeho počest poveřeli jsme středně propečenou krchovičku.

Posléze jsme zjistili, že Kuřecí čtvrtky jsou v nabídce po celý týden. Tomu už jsme nedokázali konkurovat. Ale ani řeznictví nakonec dlouho nevydrželo. Lidem se naporcovaná kuřata brzy přejedla, ti ctižádostivější z klientely přesedlali na pštrosy, zbylá většina na vegetariánskou stravu, a řeznictví tak zkrachovalo. Chvíli se potajmu kutalo a po nějaké době se vyloupl do světa nový sex shop.

A jednoho dne se před již tak dostatečně pestrou provozovnou objevila krásně barevně vyvedená cedule s nápisem "PÁTKY NAHOŘE BEZ". Tentokrát se už nejspíš do soutěžení nepustíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.