neděle 22. března 2009

Nedělní miniglosy č.5

Procedurální problém museli řešit sociální demokraté na svém víkendovém sjezdu: O místopředsednické křeslo, které je podle dřívějšího usnesení vyhrazeno pro ženu, se totiž nečekaně ucházel i předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček, který z boje o "mužské" místopředsednické křeslo původně odstoupil. Delegátům sjezdu, kteří vůbec nevěděli, jak nastalou situaci řešit, se ulevilo až v okamžiku, kdy byl v prvním kole dodatečné volby Miloslav Vlček vyřazen, protože ho porazil Vítězslav Jandák.
------------------
Přestupem dalších pěti poslanců mezi nezařazené se z poslaneckého klubu nezařazených stala nejsilnější parlamentní skupina. Na příští týden nezařazení poslanci chystají ustavující sjezd nové politické strany, která by podle našich informací měla mít název Strana občasných demokratů. "Z názvu naší nové strany by mělo být zřejmé, že jsme v principu demokratickou silou, jen si myslíme, že mnoho demokracie nám - tedy pardon, občanům, může škodit. Chystáme se proto demokracii vyznávat jen občas, nejméně vždy dva měsíce před volbami," řekl nám jeden z nově nezařazených poslanců.
-------------------
Odborový svaz nájemných vrahů oznámil, že nezaměstnanost v oboru se vyšplhala na hrozivých 18,6%. Předseda svazu na mimořádné tiskové konferenci prohlásil: "Ceny za provedení práce našimi členy navíc stlačila hospodářská krize na nejnižší úroveň od roku 1993. V etickém kodexu naší organizace přitom jasně deklarujeme, že lidský život je to nejcennější na světě, proto na další pokles cen nemůžeme přistoupit a museli bychom vyhlásit časově neomezenou stávku." Přesto se řada nájemných vrahů snaží individuálně podnítit poptávku zajímavými akcemi a výhodami. Zejména akce "dva za cenu jednoho" má mezi objednavateli nesporný úspěch. "Je to jen přechodné řešení," nesouhlasí s pozitivním přijetí akce veřejností předseda svazu. "Současné zvýšení objednávek se může v budoucnu negativně projevit snížením počtu potenciálních objednavatelů."
--------------------
Ministr vnitra Ivan Langer slavnostně zahájil činnost nové policejní skupiny, tzv. jednotky módní policie. "Naším cílem je tvrdě zakročit proti všem, co nemají v oblékání dostatek vkusu. Zároveň jsme potřebovali nějak zaměstnat ty policisty, kteří dříve zasahovali proti nepřístojnostem fotbalových fanoušků." Podle nového zákona může být člověk oprávněně zadržený módní policií potrestaný tím, že bude mít zakázaný vstup na fotbalové ligové stadióny až do konce letošní sezóny.
--------------------
Soudní líčení se skupinou falešných policistů začalo tento týden v Praze. Zdá se, že je to jen začátek velkého tažení proti falši ve veřejném prostoru,který zahájilo Ministerstvo spravedlnosti. Jako další mají přijít na řadu skupiny falešných státních zástupců, falešných politiků a falešných falešných hráčů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.