neděle 15. března 2009

Nedělní miniglosy č.4

Odborová organizace strojvůdců vyhlásila na celé jaro stávkovou pohotovost, protože nesouhlasí s globální hospodářskou krizí. "Jsme zásadně proti krizi. Pokud se nic nezmění, přestanou na konci května jezdit všechny vlaky. Nebudeme jezdit do té doby, dokud krize potrvá," prohlásil odborový muvčí. Statečný boj strojvůdců má mezi obyčejnými lidmi takový ohlas, že se v posledních dnech Jiří Paroubek zoufale snaží se aspoň se strojvůdci vyfotit. Zároveň opět začala růst popularita Stanislava Grosse.

Nejvyšší soud rozhodl, že domnělý agent Pavel Minařík nikdy neměl nic společného se Státní bezpečností, protože se pro takové tvrzení nepodařilo sehnat dostatek jednoznačných důkazů. Minařík zároveň zažaloval své bývalé kolegy ze Svobodné Evropy a Josefa Laufera pro pomluvu.

Statistický úřad oznámil, že v loňském roce počet rozvodů v České republice převýšil počet nových sňatků. Zároveň se ovšem podle zveřejněných výsledků zvýšil celkový počet lidí žijících v manželství. Šéf úřadu v tom problém nevidí: "Ve statistice je možné prakticky všechno. Buď se někteří lidé rozvádějí častěji, než je podle zákona třeba, nebo prostě máme špatná data."

Miroslav Macek se nám svěřil s tím, jak je rád, že Davidu Rathovi dal při jejich dávné potyčce pouze pohlavek, za který byl nakonec potrestán pokutou. "Původně jsem po něm chtěl hodit botou, ale teď vidím, že by to nebyl dobrý nápad."

Praktické sledování v terénu prokázalo, že zvířata nerada přecházejí dálnice po přechodech, které jsou pro ně určeny a které stojí daňové poplatníky značné prostředky, přestože to podle mnohých odporuje zdravému rozumu. Zejména nově budované masivní přechody pro hrochy jsou trnem v oku prakticky uvažujícím lidem, kteří namítají, že u nás hroši nežijí. "Tohle není krátkodobý projekt. Přechody zde budou svou funkci plnit i za několik desítek let, takže je třeba počítat s dopady globálního oteplování a migrací jižnějších druhů zejména do teplého Polabí," řekl nám pracovník Ministerstva životního prostředí, který nechtěl být jmenován, aby se mu kolegové nesmáli. Prezident Klaus se jako obyčejně tomuto tvrzení vysmál, nicméně pro jistotu zrušil svou plánovanou návštěvu Polabí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.