neděle 1. března 2009

Nedělní miniglosy č.2

Vláda odhlasovala šrotovné 200 euro pro pozůstalé za každého člověka, který se dá dobrovolně sešrotovat. Opatření by mělo mít několikanásobný efekt: Povede ke snížení nezaměstnanosti, podpoře spotřeby, měly by se postupně snížit ceny bytů na trhu a zároveň by měly razantně klesnout výdaje na zdravotnictví. V pražských tramvajích už se objevily první letáky velké kampaně "Starší, uvolněte místo mladším", která zavedení šrotovného propaguje.
-------------------------
Velcí distributoři stravenek vycítili příležitost a začali nabízet firmám speciální daňově zvýhodněné "stravenky", za které budou moci zaměstnanci těchto firem nakupovat igelitové a mikrotenové tašky. Podle toho, jaké velkolepé záměry má ministerstvo životního prostředí, zástupci firem odhadují konečnou cenu igelitek nejméně na 60 Kč, což už má jako zaměstnanecká výhoda smysl. Někteří odboroví představitelé ovšem nesouhlasí s tím, že by měli mít zaměstnanci nárok jen na jednu igelitku zdarma na den. Toto stanovisko podporuje i paní Zuzana N. která nám poskytla rozhovor přímo u supermarketu: "Já osobně dělám denně velké nákupy, které se mi do jedné tašky nevejdou. Zase to prostě odneseme my nejchudší."
-------------------------
Bývalá lyžařská reprezentantka Zuzana Kocumová nebyla Českou televizí potrestána za to, že nepřechylovala jména zahraničních lyžařek. "Jde o nedorozumění," vysvětlil šéfredaktor Otakar Černý. "Kocum bude ve spolupráci s ČT samozřejmě pokračovat. Již příští týden bude na ČT4 spolukomentovat finálový zápas turnaje fotbalových robotů."
--------------------------
Na tiskové konferenci ČSSD prohlásil předseda jiří Paroubek, že jeho návrh na zvýšení daní 10% občanů s nejvyššími příjmy má podle průzkumů podporu téměř přesně 90% respondentů. "Děláme to hlavně kvůli posílení mezilidské solidarity," uvedl Paroubek.
--------------------------
Celý týden bude bydlet nový ministr Michael Kocáb na chomutovském sídlišti přímo mezi problematickými obyvateli. "Budu se muset nepřizpůsobivým občanům nějak přizpůsobit. Na oplátku očekávám, že oni jako neplatiči se mne nepokusí podplatit." řekl nám slavný rocker.


3 komentáře:

  1. Mám se nechat sešrotovat až po smrti nebo ještě před? Dvě sta eur by se šiklo. :-)

    Stravenky na tašky? A co tak stravenky na jídlo? Zajímavé, že nejchudší z nás dělají denně velké nákupy do dvou igelitek. :-)

    Taky bych nepřechylovala, nejsem přechyl.

    No, když se jedná o posílení solidarity, ať na to boháči doplatí.

    Nepřizpůsobivým není radno se přizpůsobovat. Mohli by si na to zvyknout a vyžadovat to co denně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 200 euro v cenách roku 2009? Kolik je to po použití inflační doložky? :-)

      Vymazat
    2. Inflační doložku nemám po ruce a taky se trochu bojím, aby proces sešrotování nás nepřišel na víc, než celá odměna. :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.