sobota 15. srpna 2020

Haiku na rozloučenou s blogem

Dnešní rozloučení s platformou blog.cz bude z mé strany velmi stručné - tak, jak jen japonské haiku umí být. Sedmnáct slabik na závěr historie obsahující v obrovitých wordovských zálohách víc než 4.5 milionu slov. Jsou ty hromady textu málo nebo moc? Moc pro ty, kteří nemají dost času hledat, málo na to, aby plnohodnotně vypověděly různými oklikami celkem prostou skutečnost, která by se nejspíš taky vešla do pouhých pár slov, kdybychom měli v pravý čas tu báječně nezodpovědnou odvahu je vyslovit.

Sedmnáct dodatečných slabik, kterým nezainteresovaní nemůžou úplně porozumět, a kdoví ostatně, jak tomu je u nás zainteresovaných.

Co k závěrečným sedmnácti slabikám přidat?

Velké poděkování.

Pozvání. (show pokračuje na mém novém blogu www.petrvapenik.blogspot.com)

Úlevný povzdech. (Panta rhei)

Upřímné přání.

Úsměv.

Zamávání.

Haiku na rozloučenou s blogem, kde jsem byl doma


Zůstalo ticho

po vzpurných komponentách.

Dokonáno jest.


Nebudeme se opičit po dávných vzorech, abychom na vzkříšení museli čekat celé tři dny. Nedělní miniglosy sice zítra nevyjdou, ale dva dny by mohl být - v době, která tlačí na výkon a efektivitu daleko víc, než tomu bylo před pár tisíci lety - celkem přijatelný kompromis. Tak se těším na pondělí, které pro mne bude tentokrát sváteční hned v několika rovinách. Už aby bylo! Vlastně ne, kruci... Víte vy vůbec, co všechno ještě musím o víkendu stihnout? :-)

Díky za vše a na shledanou!
 
P.S.: Krátkou souhrnnou bilanci mých 12 blogových sezón na platformě blog.cz najdete v článku Stručný souhrn dvanácti let s blogem.

28 komentářů:

  1. A kromě toho pondělí je nakonec třetího třetího dne podle oněch dávných vzoru... Jako od pátku do neděle, tak od soboty do pondělí...

    OdpovědětVymazat
  2. Komponenty se prý už zaregistrovaly na úřadu práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen abychom brzy nepoznali, kam nastoupily na brigádu :-).

      Vymazat
  3. Poslední řádky
    slzy skrápí zvadlý list
    nechme staré tlít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkně řečeno. Slaná voda má v tomto případě do té živé daleko.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Je to takový malý rtuťovitý rozumbrada, který se sice o překot hrne do práce, ale jen málokdy pracuje správně :-).

      Vymazat
    2. Vsadím se, žes tušil, že obrázky budou terminovány, jen se ti je nechtělo přenášet. :)

      Vymazat
    3. Pořád se mi je přenášet nechce, i když jsem byl přesvědčený, že jednoduchý prográmek od správců blog.cz sám o sobě fungovat nebude, tím spíš že jejich informace v tomto směru byly naprosto zmatečné, takže jsem přesvědčený, že ani oni sami netuší, jak vše poběží. Udělal jsem si ale malý test, odstranil jsem z původní galerie pár obrázků přiložených k článkům a počkal jsem pár dní, až zmizí z mezipamětí, a tedy i z článků na blog.cz. Zatím všechny tyto fotky v článcích na blogspotu drží, uvidíme, jak dlouho. V pondělí se ukáže a zařídím se podle výsledku.

      Vymazat
    4. Šla jsem na to úplně stejně, se smazáním :) Navíc jsem znova psala na blog a kamarádovi, co dělá internetové stránky... Závěr mám čekat, co to udělá :) :)

      Vymazat
  5. V odcházení nejsem vůbec dobrá, musím se ale přiznat, že zrovna nový blogový začátek je něco, co mě naplňuje spíš radostným očekáváním než smutkem. Uznávám, že jsem letní přesun plánovala už od zimy, takže jsem měla dost času se mentálně připravit, ale o takové maturitě jsem taky věděla dopředu - a nepomohlo to ani trochu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K odchodu by v nějaké formě stejně muselo dojít, tak je nejspíš lepší, že se to odehraje takhle natvrdo. Když musím, tak rád :-).

      Vymazat
  6. Blog.cz po odchodu Standy byl jen stínem dřívějšího dění a strategie útlum vyrovnat přidáváním dalších reklam byla kontraproduktivní, protože odradila mnoho ze zbývajících uživatelů. Tato eutanázie je asi vysvobozením pro všechny.
    I tak ale Blog.cz vděčím za poznání mnoha zajímavých osob(ností) a jsem rád, že v "kroužku emigrantů" se budeme dále potkávat :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná ještě strašnější náraz na aktuální realitu je práce se serverem galerie.cz. Na blog jsme byli aspoň jakžtakž zvyklí, ale práci přímo v galerii.cz jsem vyzkoušel po mnoha a mnoha letech a musím říct, že je to zoufalé retro. Čistě mimochodem - reklama funguje do poslední chvilky, myslím, že co mělo jen trochu IT ruce a nohy, muselo pracovat na funkčnosti reklam :-).

      Taky se těším na fungování emigrantského spolku :-).

      Vymazat
  7. Zdravím, Čerfe, při nedávném procházení svého (již delší dobu bezprizorního) blogu jsem narazila na pozvánku - děkuji, přeji hodně štěstí do nové blogovací etapy a ráda se občas zase přijdu podívat! (Grumpy)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, to je milé překvapení, vítej! Díky za přání a těším se už teď na každou návštěvu.

      Vymazat
  8. Konec blogerů ?
    služby Blog.cz končí
    blogeři žíjí

    OdpovědětVymazat
  9. hodiny tiše
    tikou tik tak tik tak tik
    blog již odchází

    hop a skok, úsměv
    otočka, malý nádech
    nová hra je zde.

    OdpovědětVymazat
  10. Je to trochu jako ve sci-fi filmech: Do autodestrukce základny chybějí už jen minuty či vteřiny, odpočítávání pokračuje a hrdinové typu Bruce Willise v zájmu happy-endu zoufale zkoušejí nastartovat malý výsadkový modul a ponechat přitom všechny zlé mimozemské síly ohni pekelnému. No jo, ale kdo z nás je Bruce Willis, že? :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Vždyť říkám, že to zapomněli vypnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekal jsem, jaký ten výbuch udělá hřib a zatím se vše tváří normálně. Ani liška.

      Vymazat
  12. Tak už je to pryč, a ano zní úlevné :"Panta rhei"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí. Zjistil jsem, že bych nevěděl, co si počít, kdyby blog.cz nevzrušeně pokračoval tak jako dnes ráno a dopoledne.

      Vymazat
  13. Člověk pozapomene, soustředí se na novou práci a časem snad zůstanou jen hezké vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
  14. Akorát s těmi fotkami to nevyšlo :-( No, co se dá dělat... Tak holt člověk začne znova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi fotkami tomu moc nerozumím. Část z nich se uchovala, ale nenašel jsem žádnou logiku v tom, které ano a které ne. Je samozřejmě možné, že ty, co se uchovaly, zmizí ve druhé vlně, ale stejně to nechápu. Mám např. 3 japonské články ze stejného týdne, jeden je úplně holý a všech 10 fotek musím dohrát. Druhý článek je kompletně s fotkami. Třetí článek má dvě fotky, ostatní chybějí. Se všemi články jsem přitom nakládal úplně stejně. A pak se v tom vyznejme! :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.