pátek 26. června 2020

Třicet tváří světla

Chcete nakouknout, jak to vypadá na mé výstavě Třicet tváří světla v Divadle Horní Počernice a ještě si přečíst haiku? Nabízím aspoň pár fotek z času těsně před vernisáží (protože jsem celou vernisáž propovídal, bohužel jsem už pak nestíhal sám fotit), abyste si mohli udělat obrázek, jak to na výstavě vypadá. I když je podle názvu výstavy představených tváří světla třicet, ve skutečnosti je vystaveno dvaatřicet fotografií, ale zatím si nikdo z návštěvníků nestěžoval, že dostal víc, než bylo slíbené v reklamě :-).

Za normálních okolností bych doplnil přiložené záběry několika odkazy na praktické informace, které průběžně udržuji na svém fotowebu, ale bohužel, zdejší blogoví admini se opět rozhodli bojovat s přílivem spamových komentářů tím, že plošně zakázali VŠECHNY odkazy, VŠUDE (nejen v komentářích, ale i v textu článků, což považuji za pitomost non plus ultra, která, myslím, nemá žádný obsahový smysl, ale jde jen o to, že zdejší systém se k oběma druhům odkazů chová stejně) a VŠEM. Kdyby se tady k tomuto mimořádnému opatření sáhlo poprvé, řekl bych si, že jde o sympatický projev snahy jednoduše a účinně odvrátit nebezpečnou situaci, abychom se na ni mohli propříště připravit a vyřešit ji lépe. Protože ale správci blog.cz k tomuto opatření sahají opakovaně už několik měsíců a zjevně nedokážou najít jiný způsob, jak se s nevítanými návštěvníky efektivně vypořádat, nezbývá mi než to považovat za ostudu a projev profesionální neschopnosti problém opravdu řešit i jako doklad zdejšího pohrdání autory i jejich čtenáři. Místo informačního odkazu tak aspoň svým milým čtenářům na konec dnešního článku přilípnu malé tematické haiku, které prozatím kupodivu nikdo nezakázal, tak si toho važme.
 
Foyer divadla je velmi různorodý: Sami vidíte, že fotky mají různý barevný podklad, prostor je dost členitý a složitý z pohledu osvětlení. Přesto ale na mě působí příjemně a myslím, že si spolu s vystavenými fotkami vzájemně docela sluší.


Do skleněné vitríny, se kterou jsem sice původně nepočítal, ale nakonec jsem ji využil, aby nezůstala prázdná, jsem umístil mimo jiné čtyři věkovité fotoaparáty, kterými jsem buď standardně fotil (starý analogový Canon a dnes opět velmi populární značka LOMO) nebo to aspoň zkoušel (jednoduchoučký Pionýr a stará rodinná Flexareta).




Postupně se začali scházet účastníci vernisáže, kterých nakonec dorazilo kolem šedesáti, mezi nimi i někteří místní známí blogeři (děkuji ještě jednou všem za milou návštěvu).


Výstava je volně přístupná v provozní době zdejší divadelní kavárny (v úterý až pátek od 15:00 do 21:00, o víkendech od 15:00 do 19:00). Pozor, kavárna bude mít v termínu od 1. do 8.7. zavřeno kvůli dovolené! Jak bude možné navštívit výstavu v tomto dovolenkovém týdnu, to ještě začátkem příštího týdne doplním do svých webových informací, na které se zde ovšem opět nesmím odkázat (GRRRRRR!!!!). Kdo ale zná jednoduchou adresu mého fotowebu (www.petrvapenik.cz se snad bez vloženého odkazu napsat smí), najde tam jednoduše vše, co je třeba. Mimochodem, rád bych nejspíš ve středu 15.července večer uskutečnil pro zájemce komentovanou prohlídku, nemám to sice ještě napevno domluvené, ale program divadla by to snad měl umožňovat, tak uvidíme.

Zároveň finišují přípravy na pondělní vernisáž výstavy Exploze, reflexe a víry v plzeňské pobočce ČSOB (Americká 60). Bude to sice ještě trochu napínavé, protože instalace a vernisáž budou ve stejný den, ale věřím, že do pondělních 18:00, kdy vernisáž začíná, se nakonec vše stihne připravit tak, jak si to představuji. S těmi z vás, co na vernisáž v pondělí večer vyrazíte, se samozřejmě moc těším na viděnou.

No a jak jsem slíbil, na závěr místo odkazů, kvůli kterým by můj blog mohl být aktuálně dokonce zrušen (to je príma 21. století, že? Pan Boblig z Edelstadtu by měl z něčeho takového jistě radost) přidávám mimořádně i jedno haiku (mám tu pro tyhle malé japonské básnické formáty speciální rubriku, ale... no musel bych se opakovat, tak ji snad zájemci vlevo pod obrázkem posvátné hory Fudžisan objeví i bez odkazu :-))


Třicet tváří světla


Třicet svých tváří

nastaví hrdé světlo

pohlavkům očí.


P.S.: Ještě není úplně jasné, jak se mi podaří publikovat v neděli tradiční Nedělní miniglosy. Zatím to vypadá, že bude-li hloupý zákaz vkládání odkazů trvat, každopádně bych vynechal podstatnou část úvodníku, který je na odkazech víceméně postavený. Jestli nevynechám i glosy samotné, to se ještě uvidí podle toho, jak vše stihnu připravit. Pokud bude třeba soustředit pozornost jen na jednu věc, připouštím, že bych dal přednost nastávající vernisáži, protože na rozdíl od ní budou mít Nedělní miniglosy příležitost zase hned za týden :-).

1 komentář:

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.