neděle 25. prosince 2011

Nedělní miniglosy č.148

Do polemiky na téma, zda je Václav Havel po Masarykovi opravdu druhým největším Čechem historie, se zapojil i současný prezident Václav Klaus: "S druhou částí tvrzení lze bez velkého rozmýšlení souhlasit. Zda ale právě po Masarykovi, to je podle mne opravdu, ale opravdu sporné."
-----------------------
Podle průzkumů ztrácí Ježíšek v posledních letech na popularitě, což může vést k nepříjemně patové situaci na vánoční politické scéně. Ježíškovi sice i podle posledního průzkumu zůstalo nejsilnější postavení, ale už má podporu jen 43% občanů, Santa Claus posílil na 36%, Děda Mráz zůstává tradičně na 14% a poprvé by se nad hranici volitelnosti dostali Rytíři Jedi se 7%, i když zatím nikdo z lidí netuší, jaké dárky tito rytíři nosí. Protože koalice Ježíška s Dědou Mrázem zůstává i nadále nepravděpodobná, někteří politologové se opět vrátili k nepopulární myšlence velké koalice. Někteří experti dokonce tvrdí, že velká koalice Ježíška se Santa Clausem již existuje dávno, protože oba protagonisté si tiše a nenápadně rozdělili sféry vlivu a vládnou tak společně vánočnímu období již řadu let.
 
-----------------------
K nepříjemné situaci došlo, když si francouzský prezident Nicolas Sarkozy při své krátké páteční návštěvě Prahy chtěl v jedné z hradčanských trafik koupit francouzský list Le Figaro, aby jako každé ráno zkontroloval, zda mu to na fotografiích sluší. Trafikant mu odmítl výtisk se zářivě se usmívajícím portrétem francouzského prezidenta prodat s odůvodněním, že v České republice je právě státní smutek, a eura, kterými se ho prezidentovi spolupracovníci snažili uplatit, naštěstí v České republice neplatí.
----------------------
Podle dietologů se se vzrůstajícím množstvím jídla stále zmenšuje počet lidí, kteří na Štědrý den spatří zlaté prasátko. "Naděje vkládáme do další vlny ekonomické krize," řekl nám mluvčí Dietologické společnosti, "jinak bude zřejmé, že na Štědrý den uvidí lidé mnohem častěji bílé myšky než zlaté prase."
-----------------------
Představitelé Mezinárodní atletické federace potvrdili, že vzhledem k plánu posilovat vztah mladé generace ke kořenům evropského křesťanství bude příští rok kromě běžeckých disciplín a tradičního hodu kladivem, hodu diskem a hodu oštěpem součástí atletické Diamantové ligy i Boží hod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.