neděle 11. prosince 2011

Nedělní miniglosy č.146

Podle vyjádření Asociace ratingových agentur byl zeměkouli již potřetí v rychlém sledu snížen rating. Nervozita globálních investorů stoupá, protože aktuální rating Země je nejnižší od doby vyhynutí dinosaurů.
-----------------------
Ministr kultury Jiří Besser rezignoval na svoji funkci po aféře s nepřiznaným bytem na Floridě. Podle svého vyjádření je však - vzhledem ke svým hudebním preferencím - se svým působením v kultuře velmi spokojený, protože se mu nečekaně rychle podařilo získat z ostudy Kabát.
 
-----------------------
České republice se podařilo opět o několik příček poskočit v mezinárodním žebříčku korupce, takže díky rostoucímu koeficientu budeme moci do příštího ročníku Korupční ligy mistrů nasadit dva týmy do předkola a jeden tým dokonce rovnou do základní skupiny. "Je pravda, že na velkokluby ze Sicílie, Zimbabwe a Tatarstánu ještě nemáme," řekl nám předseda Českomoravského korupčního svazu,"ale není divu, protože jejich rozpočty jsou pořád ještě řádově vyšší než ty naše. Je ale pravda, že pro naše talentované hráče to bude velká škola a musíme si umět přiznat, že bez neustálého porovnávání se skutečnou světovou špičkou bychom se nikdy nemohli dostat na opravdu vrcholnou úroveň."
----------------------
Velké symbolické pocty se během návštěvy ruského prezidenta Dmitrije Medveděva v Praze dostalo českým novinářům. Hlavně na jejich počest se jako hlavní bod slavnostního večerního menu podávala kachna se zelím.
-----------------------
Jen drobné a nepodstatné změny ve směřování Evropské unie byly ohlášeny na posledním vrcholném summitu všech členských států: "Jde skutečně jen o podružnosti, kterých si běžný občan při čtení zpráv o EU ani nevšimne," potvrdil jeden z představitelů EU: "V podstatě se ze zóny volného obchodu stala zóna volného odchodu."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.