neděle 4. prosince 2011

Nedělní miniglosy č.145

Dalšího gastronomického úspěchu dosáhla česká kuchyně na evropském kolbišti: Tradiční český buřtguláš byl vzhledem ke kvalitě výchozích surovin zařazen mezi tzv.pilíře evropské kuchyně, konkrétně v sekci vegetariánských jídel.
-----------------------
Podle výsledků průzkumů se letos poprvé děti před Mikulášem bojí více andělů než čertů a i důvěra dospělých v anděly oproti loňsku poklesla o dva procentní body. Politologové to dávají do souvislosti s nepříliš úderným volebním programem andělů, který slibuje jen nekonkrétní ráj na nebesích, zatímco čerti slíbili svým voličům celkem snadno představitelné nebe na zemi. Zdaleka nejhůř je na tom ale Strana Mikulášů, jejíž preference dokonce poprvé spadly pod hranici volitelnosti. Kdo by v tom případě nahradil Mikuláše v tradiční prosincové pouti za budoucími voliči, zatím zůstává nejasné, protože jde ale o rozdávání dárků, pravděpodobnější je angažmá představitelů levicových stran.
 
-----------------------
Ministr vnitra Jan Kubice není podle svého vyjádření spokojen s prací šéfa Policie ČR Petra Lessyho. Podle našeho dobře informovaného zdroje nespokojenost ministra vzrostla, když se dozvěděl o podnikatelských aktivitách policejního prezidenta v jeho rodinném podniku Lessy České republiky.
----------------------
Pražský primátor Svoboda vyloučil svou kandidaturu na prezidenta republiky stejně jako náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák. "Je to škoda," komentoval obě prohlášení jeden z předních českých historiků, "rivalita Svobody a Husáka patřila dlouho do československé politiky a je škoda, že jmenovci dávných politiků v této tradici nechtějí pokračovat. Proslýchá se ale, že o kandidatuře uvažuje aspoň známý bavič Petr Novotný, tak možná ještě není vše ztraceno."
-----------------------
Poté, co se podařilo zrušením kachličkového obložení pražského tunelu Blanka ušetřit téměř 2 miliardy korun, pražský magistrát se rozhodl ušetřit další stamilióny tím, že tunel nebude mít původně projektované plovoucí podlahy. Podle magistrátních odborníků bude plovoucí podlaha tunelu vytvořena postupně přirozenou cestou díky stoupající hladině spodní vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.