neděle 18. prosince 2011

Nedělní miniglosy č.147

Když jsem se dozvěděl, že dnes zemřel bývalý prezident Václav Havel, váhal jsem, jestli dnes vydám nebo nevydám Nedělní miniglosy. Nakonec jsem si řekl, že stojí za to je i v takový smutný den vydat. Možná právě v takový smutný den! Věřím, pane prezidente, že se na místy uštěpačné redaktory Nedělních miniglos, kteří se samozřejmě v dlouhé historii vydávání týdeníku občas otřeli i o Vás, moc nedurdíte. Jsem přesvědčený, že nedurdíte, protože to nebyl nikdy Váš styl. Tak Vám na rozloučenou jako speciální bonus přidávám dnešní závěrečnou miniglosu. A i když to možná úplně přesně takhle nikdy z Vašich úst nezaznělo, neříkejte mi, že jste na něco podobného občas skutečně nepomyslel!

Skokanem roku v žebříčku úspěšnosti českých spisovatelů se stal jednoznačně Jiří Paroubek. Jeho úspěch samozřejmě provází zášť méně úspěšných kolegů, kteří zpochybňují, že by si autor mohl vydělat vydáním své knihy dost peněz na koupi domu na řeckém ostrově Ithaka. Kvůli poškození svého dobrého jména rovněž proti ocenění protestuje Česká společnost svaz skokanů a ropuch.
 
-----------------------
Ostravská dálnice bude pravděpodobně historicky největší reklamací v České republice, protože vozovka je zvlněná a postupně se propadají dálniční mosty. Společnost, která dálnici postavila, ale nemůže reklamaci přijmout, protože reklamovaný výrobek je třeba podle platné smlouvy donést k okénku příslušné reklamační kanceláře.
-----------------------
Podle předběžných výsledků sčítání obyvatel, domů a bytů má většina domácností v České republice vlastní WC. "Čísla ještě nejsou konečná, zbývá sečíst ještě asi 30% všech volebních okrsků," varuje před přehnaným optimismem mluvčí Českého statistického úřadu, "ale už teď je hodně pravděpodobné, že bude překročena hranice 50% a domácnosti s toaletou tak obhájí svůj mandát již v prvním kole."
----------------------
Pokutu 1000 Kč musí zaplatit ministr financí Miroslav Kalousek za podle svých slov "výchovnou facku" uštědřenou na Malé Straně mladému muži, který ho hrubě osočoval. Ministra tato zkušenost inspirovala k úvahám rozšířit tuto pokutu na všechny výchovné facky v České republice. "Zavedeme-li pevnou sazbu 1000 Kč za jednotlivou výchovnou facku, mohlo by to podle našich předběžných propočtů přinést do státního rozpočtu tolik peněz, že bude rázem přebytkový."
-----------------------
Ve svém nedávném exkluzivním vyjádření pro redakci Nedělních miniglos zhodnotil své celoživotní snažení bývalý prezident České republiky Václav Havel: "Život je stálý tvůrčí rozpor mezi ideály a skutečností a ne vždy v tomto boji máme my sami čisté svědomí. Například já jsem celý život tvrdil, že pravda a láska jednou zvítězí nad lží a nenávistí, ale teď, na sklonku svého života, se konečně mohu upřímně přiznat, že ve skutečnosti bych byl docela spokojený, kdyby aspoň čas od času uhrála nějakou tu remízu, že?"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.