neděle 28. srpna 2011

Nedělní miniglosy č.131

Česká televize musí zrušit oblíbený pořad Kalendárium, který připomínal životní výročí známých osobností. Zrušení inicioval Úřad na ochranu osobních dat s vysvětlením, že datum narození a tím spíše datum úmrtí je velmi citlivý údaj, který by neměl být za žádných okolností sdílen. Zatímco zveřejnění data narození může být za určitých okolností definovaných zákonem povoleno rodiči oslavence, povolit zveřejnění svého data úmrtí může výhradně dotyčná osoba. V návaznosti na tuto skutečnost vzrostly na pražské burze prudce ceny akcií spiritistických společností.
-----------------------
Doktor Barták, který je podezřelý z několika násilných trestných činů a především z chronického arogantního pseudopapalášství, byl zadržený policií hned po příletu z dovolené v Turecku. Protože mu zadržení poněkud zkomplikovalo jeho plán vyfotit se letos s Vladimirem Putinem, Barackem Obamou a snad ještě i s Muamarem Kaddáfím, snaží se z vazební věznice zaktivizovat na svou podporu své vlivné známé z Lions Clubu. Hodně si slibuje od morální podpory Lva Nikolajeviče Tolstého a vzhledem k bojácnosti orgánů činných v trestním řízení především od pomoci obávaného Lva Trockého. Díky přítomnosti doktora Bartáka získala vazební věznice právo přechodně využívat prestižní oficiální nápis "Hic sunt leones", který doposud zdobil jen staré mapy a několik asijských nevěstinců.
 
-----------------------
Podle Ministerstva zdravotnictví je třeba změnou pravidel pro umělé oplodnění snížit počet nově narozených dvojčat. Oficiálním důvodem je především předpokládané snížení zdravotních rizik, která jsou s dvojčetným těhotenstvím spojena, a alarmující závěry amerických statistiků, kteří prokázali, že dvojčata se častěji stávají terčem teroristického útoku. Proslýchá se ovšem, že důležitějším důvodem je skutečnost, že státním úředníkům se dvojčata prostě více pletou.
-----------------------
Na závěr celosvětového kongresu zástupců lokálních recesistických spolků přijali účastníci společné komuniké, ve kterém nabádají politiky a ekonomy, aby neutuchali ve své snaze podpořit celosvětovou recesi. V reakci na toto prohlášení došlo ke zlepšení ratingu České republiky rovnou o dva stupně z A na AA-.
-----------------------
Neopatrným chebským včelařům uletěl poprvé po několika letech zemětřesný roj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.