neděle 21. srpna 2011

Nedělní miniglosy č.130

Nová reklamní kampaň nejmenovaného mobilního operátora se poprvé zaměřuje přímo na menší děti. Je proto založena na parafrázích známých pohádkových písní, z nichž nejpopulárnější jsou zatím písničky Volání, volání, všechny smutky zahání, Kdepak ty ptáčku zprávu máš? a Dobíjej se poupátko. Jednu z písní mohla dokonce reklamní agentura použít zcela beze změny; jde o písničku Hlupáku, najdu tě, která je pilířem části kampaně zaměřené na prodej chytrých telefonů.
-----------------------
Vládní koalice se stále nemůže shodnout, jaký post vyčlení pro předsedu Věcí veřejných Radka Johna. Ve hře zůstává místo prezidenta Státního ústavu pro doškolování loutkoherců, vlivný post ministra nepřiměřené obrany a místo programového ředitele nové veřejnoprávní peep show Na vlastní oko. Hlavní aktér se nechal slyšet, že si vybere ten z nabízených postů, kde bude moci nejlépe koordinovat boj s korupcí, takže se mu již přihlásilo několik dřevěných zájemců o místo Škrholy.
 
-----------------------
Vzhledem ke stále stoupající tržní ceně zlata nabízejí některá zdravotnická zařízení svým pacientům možnost získání zlata vytěžením vlastních vnitřních orgánů. Dobráci tak mohou kontaktovat vybraná kardiologická pracoviště, zatímco výteční zpěváci mohou být příjemně překvapeni výsledkem drobného zákroku na otorinolaryngologii. Kdo nemá ani zlaté srdce ani zlato v hrdle, bude zatím nejspíš muset zůstat u tradičního rýžování na Otavě a Sázavě, protože vyšetření všech zájemců o komerční amputaci zlatých českých rukou zatím potvrdila, že v jejich případě nejde o masivní zlato, ale jen o lehké české pozlacení nebo dokonce o české pozlátko.
-----------------------
Podle vyjádření představitelů TOP09 v reakci na aféru Ladislava Bátory, je nepřípustné, aby subalterní úředník urážel politické představitele země. Ministr školství tuto skutečnost Bátorovi jako jeho přímý nadřízený veřejně vytkl a nyní se čeká, jak na výtku zareaguje Bátorovo subalter ego.
----------------------
Podle posledních informací se Jiří Paroubek po svém odchodu z ČSSD překvapivě nechystá podpořit projekt národních socialistů, ale rozhodl se založit historicky první silně levicovou stranu podporující znovunastolení Českého království. Připravovaná Česká strana sociálně monarchistická (ČSSM), která předpokládá zachování systému krajských hejtmanů (minimálně ve středních Čechách), chce bojovat za obnovení sociálně spravedlivé a organizačně i duchovně osvícené monarchie s všeobecnou přímou volbou krále. V souvislosti s touto zprávou Jiří Paroubek potvrdil, že již nepočítá se svou kandidaturou na post prezidenta České republiky, a aby zvýšil své šance v budoucí volbě, přestěhoval se z Ústí nad Labem do Poděbrad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.