neděle 7. srpna 2011

Nedělní miniglosy č.128

Za naprosto nesmyslnou fámu označil mluvčí Ministerstva financí na internetu šířené informace o připravovaném zdanění sběru lesních plodů. "Jde jen o legrácku jednoho z blogerů, která samozřejmě nemá se skutečností nic společného. Popsaný systém odvodu daně by byl moc komplikovaný, a proto jsme se rozhodli použít model, který se již několik let úspěšně praktikuje ve zdravotnictví a lidé jsou na něj zvyklí. Za každou návštěvu lesa tak zaplatí návštěvník paušál 30 Kč, za který může sbírat běžné lesní plody v přiměřeném množství, konkrétně tolik, kolik snese jeho houbařská pojišťovna. Budou se vybírat i další analogické poplatky jako poplatek za přenocování v lese 100 Kč a poplatek za každý houbový recept." Středočeský hejtman David Rath se již nechal slyšet, že se postará o to, aby občané Středočeského kraje ve středočeských lesích poplatek platit nemuseli, takže se houbaři začínají houfně stěhovat na Berounsko.
-----------------------
Ve fotbalových soutěžích na Plzeňsku byly od této sezóny zrušené remízy. "Jde jen o první krok v našem snažení," řekl nám nejmenovaný západočeský fotbalový činovník. "Až se po zrušení remíz situace stabilizuje, zrušíme i mezi hráči i trenéry dost neoblíbené porážky a na úplný závěr, proběhne-li vše podle našeho plánu, chceme zrušit i výhry."
 
----------------------
Další a další žaloby na počasí letošního léta proudí z celé Evropy do podatelny Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Pro podezření ze zmaření investice z nedbalosti byla předběžně zadržena a posléze vzata do vazby azorská tlaková výše.
-----------------------
Podle průzkumů se vývoj na světových finančních trzích podpořený nejistou politickou situací v tradičních turistických destinacích projevil negativně na ochotě a možnostech českých občanů cestovat. Podle Českého statistického úřadu například průměrný Pražan, který v devadesátých letech jezdil především na Bibione a do Chorvatska a posléze pro sebe objevil řecké ostrovy a Egypt, v letošním roce pojede nejčastěji na dovolenou dvaadvacítkou na Bílou Horu. Pro příští rok se díky předpokládané inflaci a vyšší DPH počítá dokonce s tím, že bude muset vystoupit už na Vypichu.
-----------------------
Varovná informace přišla ze Šumavy, kde i nadále pokračuje zápas mezi ekologickými aktivisty a dřevorubci o to, zda se v budoucnu kůrovec stane ohroženým druhem, aby ho bylo konečně možné začít pořádně chránit. Podle specialistů na hmyzí genetiku lýkožrouti začínají postupně mutovat a přes přechodnou fázi mlíkožroutů se v původní populaci začínají množit likérožrouti. Tuto fázi už začínají někteří politici a milovníci likérů považovat za skutečně nebezpečnou i pro opravdové muže, kteří se jen tak nějakého broučka neleknou. Se sloganem "U Modravy se bojuje i za Vysočinu!" se podle očekávání postavil do čela bojovnků proti likérožroutům osobně Miloš Zeman.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.