neděle 14. srpna 2011

Nedělní miniglosy č.129

V Praze se uskutečnil kontroverzní pochod příznivců opery, které vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek nedávno veřejně označil za devianty. Účastníci pochodu provokativně zazpívali několik úryvků z Verdiho a Pucciniho oper, načež se průvod stal terčem útoků za strany tisíců oprávněně pobouřených příznivců hudby Michala Davida. Přihlížející občané se vesměs vyjadřovali v tom smyslu, že proti úchylce milovníků opery celkem nic nemají, ale pochod se podle jejich názoru měl konat někde v polích daleko za městem, aby něčemu tak odpornému nebyly vystaveny i malé bezbranné děti. Překvapivě kladně naopak přijali pochod pravicoví extrémisté z ilegálního nacionalistického spolku Árijský boj, kteří se nechali slyšet, že milovníci árií nemohou být špatní lidé.
----------------------
Celkem v poklidu a v duchu oboustranné tolerance tentokrát proběhla debata mezi zástupci dvou nejsilnějších politických stran v televizním pořadu Otázky Václava Moravce. Po dlouhé době nedošlo ani k jediné fyzické potyčce a účastníci na sebe dokonce ani vzájemně nepodali žalobu, což se stalo naposledy před dvěma lety, kdy stávkovali pracovníci na podatelně soudu. Neshody byly pouze v maličkostech a i ty byly provázeny nečekanou vstřícností: Např. první politik označil příspěvek svého oponenta za projev koprolálie a nabídl mu nezištně odbornou psychiatrickou pomoc. Druhý politik doporučení s díky odmítl a označil ho za vyměšování do vnitřních záležitostí své strany.
 
-----------------------
Poté co Vladimir Putin našel jen tak mimochodem při potápění v Černém moři dvě starobylé amfory z tvrzeného plastu a objevil tak v sobě další dosud skrytý talent své cimrmanovsky košaté osobnosti, rozhodl se věnovat ve volném čase zásadním nevyřešeným archeologickým problémům, které by zřejmě jinak žádný odborník včetně Indiana Jonese nebyl schopen rozlousknout. Těsně před prosincovými ruskými parlamentními volbami plánuje objevit Atlantidu a zcela neporušenou Jantarovou komnatu. Při několikahodinové pracovní návštěvě České republiky se pak chystá objevit legendární Vogastisburg a Metodějův hrob a připustil rovněž, že by rád úspěšně završil dlouholeté snažení svých sovětských předchůdců, a konečně přiměl k opuštění skalní skrýše i blanické rytíře.
-----------------------
Česká národní banka byla v souvislosti s výrazným růstem ceny zlata v poslední době osočena některými samozvanými ekonomy, že odprodej československého měnového zlata v devadesátých letech byl ukvapený, protože teď jsme mohli z prudkého růstu ceny výrazně profitovat. Představitelé ČNB podezření ze špatného hospodaření odmítli, protože cena řeckých dluhopisů, za které jsme kdysi zlatý poklad vyměnili, začíná rychle růst - především na burzách sběratelů kuriozit.
-----------------------
Pod vlivem dramatických událostí v řadě anglických měst prověřuje česká policie podezření, že za vyrabováním a vypálením Petrovy boudy v Krkonoších stojí gangy mladistvých nepřizpůsobivých Pecpodsněžkářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.