neděle 27. června 2010

Nedělní miniglosy č.70

Zatímco ceny akcií většiny firem na burze stagnují, oproti minulým týdnům si výrazně polepšily akcie počasí. "Kdo do počasí investoval v únoru, ten již dnes může počítat slušné zisky," řekl nám mluvčí pražské burzy. Akcie v pátek uzavíraly na hranici 656,4 bodu, což o několik set bodů víc, než do kolika umí většina na počasí se specializujících makléřů počítat. Je ale pravděpodobné, že v příštích dnech se akcií počasí budou obchodníci spíše zbavovat, aby realizovali své zisky, takže doporučení investičních společností osciluje mezi "roztrhat" a "spálit v krbu".
-----------------------
Po nečekaném zvolení Miroslavy Němcové do vedení občanských demokratů se zvýšila pravděpodobnost, že bude konečně možné realizovat dávný scénář o Boženě Němcové, který připravovala režisérka Věra Chytilová. "Donedávna nebylo možné film natočit kvůli problémům v česko-německých vztazích," říká mluvčí jednoho z potenciálních producentů. "Když už to kolem roku 2000 vypadalo s veřejným míněním nadějně, zavinil fotbalista Němec penaltu v zápase proti Nizozemsku na mistrovství Evropy a projekt šel opět na několik let k ledu. Určitě nám nepomohla ani nezvládnutá role pražského primátora Igora Němce při povodních v roce 2002 a aféra s vydáním katarského prince, kde figuroval bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec." Jeden čas se uvažovalo i o tom, že by se netočilo o Boženě Němcové, ale o Barboře Panklové, protože toto jméno nebudí tolik kontroverzí. Průzkum mezi filmovými diváky ale ukázal, že většina z nich se domnívá, že punkl je již dávno mrtvý.
 
-----------------------
Podle nových dopravních předpisů budou moci cyklisté jezdit v jednosměrkách i v protisměru. "Nemohu si pomoci, ale jednosměrka, kde je možné jezdit v protisměru, je podle mne ve skutečnosti dvousměrka, tak si na nic nehrajme a konečně si přiznejme, že omezování počtu povolených směrů byla jen slepá cesta," prohlásil na tiskové konfenrenci předseda Klubu řešitelů osmisměrek.
---------------------
Mirek Topolánek odjel i letos na dovolenou do Toskánska v bláhové naději, že by díky tomu opět mohl zesílit tlak na odstoupení předsedy ODS.
-----------------------
Bylo potvrzeno, že na Letné bude místo kontroverzní budovy Národní knihovny architekta Jana Kaplického stát nekonfliktní socha Michaela Jacksona. "Projekt podpořil i pražský primátor Bém, i když uznávám, že to samo o sobě tolik neznamená," řekla nám hlavní organizátorka výstavby sochy. "Ale zásadně proti není - na rozdíl od Kaplického projektu - ani prezident Klaus, který sice hudbu Michaela Jacksona nesnáší, ale věří, že socha zpívat nebude." Praha by tak měla po Lennonově zdi na Kampě a Mozartově Bertramce další pamětihodnost připomínající umělce, kteří se ve své době vyšvihli na první místo ve světových hitparádách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.