neděle 20. června 2010

Nedělní miniglosy č.69

Hlavním úkolem pro nové vedení občanských demokratů má být omezení vlivu tzv.kmotrů na chod strany a na její funkcionáře. Problémy s kmotry však zdaleka nemá pouze ODS: Dokonce i ve Straně zelených, která se jinak chlubí novým stylem politiky, má na předsednický post opět kandidovat kmotra Liška.
-----------------------
Zástupci Věcí veřejných přiznali, že pro použití v Poslanecké sněmovně objednali v Jihoafrické republice velké množství plastových trubek - vuvuzel - které se staly hlasitým symbolem probíhajícího fotbalového mistrovství světa. "Jsme samozřejmě připraveni ve sněmovně konstruktivně diskutovat se všemi politickými subjekty, na tom je přece založena demokracie, jejímž jsme všichni horlivými zastánci," řekl nám jeden z významných neveřejných představitelů Věcí veřejných. "Vuvuzely jsme připraveni použít pouze ve stavu akutní nouze, tj. pokud bude mít někdo v demokratické diskusi jiný názor než my." 
 
-----------------------
Podle výsledků vyšetřování v Archívu bezpečnostních složek byla částečně zničena a částečně rozkradena řada cenných dokumentů o aktivitách komunistického režimu. Ukazuje se navíc, že původci této decimace mohou být sami badatelé. Ti však své zavinění jednoznačně popírají. Tiskový mluvčí badatelů byl ochoten pouze připustit, že někteří z vědeckých pracovníků si vzácné spisy odnesli domů, aby dokumenty někdo neukradl.
---------------------
Poté, co bylo potvrzeno zvýšení procenta rostlinných složek přidávaných povinně do pohonných hmot, aby tyto hmoty nebyly pohonné příliš, a tedy byly potvrzeny i nemalé státní dotace na další pěstování řepky, oznámil český fotbalový mistr Sparta Praha, že za těchto podmínek je ochoten o další rok prodloužit smlouvu se svým kapitánem. Ten na dobrou zprávu reagoval tradičně blikancem a za zákeřný faul na nic netušící prodavačku nákupního centra byl po zásluze napomenut dnes již nežijícím pracovníkem bezpečnostní služby.
-----------------------
Představitelé tří stran jednajících o programovém prohlášení nové vlády oznámili, že podle prozatímních výsledků jednání by se rozpočtové škrty měly dotknout i mnoha českých řek. "Jsme připraveni kvůli úsporám zrušit vybrané řeky, na jejichž provoz v rozpočtu nezbydou peníze," připustili vyjednavači. "Omezení by se mělo týkat většiny menších regionálních toků, můžeme ale zaručit, že rozpočtové škrty by se neměly dotknout velkých toků, zejména Vltavy v Praze, protože zrušení řeky by v tomto případě narušilo tradiční panorama Pražského hradu a mohlo omezit příjmy z turistického ruchu." Předpokládá se, že díky tomuto kroku dojde i k sekundárním úsporám nákladů. Podle vyjádření expertů by toto opatření mělo zejména omezit budoucí povodňové škody a nezanedbatelným důsledkem je i skutečnost, že místo drahých obojživelných armádních vozidel bude možné nakoupit jen vozidla jednoživelná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.