neděle 25. dubna 2010

Nedělní miniglosy č.61

Ferda mravenec na tiskové konferenci oznámil, že mu byl ukraden jeho puntíkovaný šátek. Za pachatele označil skupinu rezavých mravenců, kteří ho přepadli večer, když šel domů z práce všeho druhu. Proti tomuto prohlášení se postavil nejmenovaný dvojitý ministr a v současné době alespoň zmocněnec pro mravenčí práva, který takové vyjádření považuje za naprosto nekorektní a založené na principu kolektivní viny: "Taková celebrita, jakou je Ferda mravenec, by si měla dávat pozor na ústa. Dost na tom, že jako pachatele označil mravence; ten rasistický dovětek už by si měl odpustit, zvlášť když vyšetřování ještě není uzavřeno, takže není jisté, jestli si Ferda svůj šátek neukradl sám. Navíc po ztrátě šátku vypadá Ferda jako zcela obyčejný mravenec, takže vlastně ani není jisté, jestli je to vůbec Ferda!"
 
---------------------
V Somálsku nová vláda zakázala veškerou hudbu a písně. Podle tohoto nařízení byli zatčeni dokonce i ti, kteří si s názorem vlády notovali. Následkem tohoto rozhodnutí se výrazně zvýšila migrace příhraničních ševců, kteří si odskakují zazpívat do sousedních zemí, zejména do socialistické říše krále Miroslava. V somálské ilegální hitparádě, již druhý týden podle očekávání s převahou vede píseň "Narodil se mladej švec".
-----------------------
Proti povinnému právu na dovolenou, které má být zakotveno do evropské legislativy, protestoval odborový sraz workoholiků.
-----------------------
Předseda sociální demokracie vyhlásil na mítingu v Kadani, že navrhne využít dividendu společnosti ČEZ kromě třináctých důchodů i na pokrytí nákladů cesty první kosmické lodě s lidskou posádkou na Mars. Podle něj se jedná o příhodně investované prostředky, protože povrch planety má na fotografiích oranžový odstín a planeta má polární čepičku, což se vkusně doplňuje se šálami sociálních demokratů.
-----------------------
Mluvčí Bezpečnostní informační služby potvrdil, že podle informací, které má BIS k dispozici, se k výbuchu sopky Eyjafjallajökull doposud nikdo nepřihlásil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.