neděle 4. dubna 2010

Nedělní miniglosy č.58

Pokutu za hrubé nedostatky při opravě Karlova mostu, na které poukázalo Hnutí za práva slepic, dostal pražský magistrát. Podle našeho zjištění byl hlavním důvodem fakt, že vejce použitá do malty podle středověké legendy, nepocházela z volného biochovu jako v době výstavby mostu, ale od nosnic žijících v klecích, což samozřejmě zásadně mění kvalitu vajec, kvalitu malty, a tím i celkovou odolnost mostu proti opotřebení. Pražský primátor přiznal pochybení a řekl, že se zasadí o to, aby všechny slepice, které byly umístěné v kleci bez rozhodnutí soudu, byly propuštěny na svobodu, což přivítali především členové Hnutí za práva tchořů a lasiček.
---------------------
První představy o tom, jak si představuje praktické změny fungování vlády po nepochybně vítězných květnových volbách, zveřejnilo na tiskové konferenci vedení sociální demokracie. Pro všechny pořádkumilovné daňové poplatníky a pro výrobce počišťovací techniky může být například zajímavá informace, že sociální demokracie připravuje ve všech ministerských budovách a zejména na Ministerstvu financí instalovat zcela nový systém centrálního vysávání.
 
-----------------------
Bývalý premiér Mirek Topolánek prohrál soud o název své první divadelní hry, kterou napsal během posledního roku. "Myslel jsem si, že když jsem během tak krátké doby odešel z postu šéfa Evropské unie, z postu premiéra, z místa v Poslanecké sněmovně, z čela volební kampaně ODS, pravděpodobně i z pozice předsedy strany a dokonce i z manželství, měl bych mít morální právo využít pro svůj premiérový opus logický název Odcházení," řekl nám novopečený dramatik a myslitel. "Bohužel, ukázalo se, že tento název již je obsazený jiným dramatikem, který má paradoxně s odcházením mnohem menší zkušenosti než já. Protože se domnívám, že soud v tomto případě neprávem pohrdl právem, rozhodl jsem se odejít i z České republiky." Do které země chce bývalý premiér odejít, zatím není známo, proslýchá se však, že název Odcházení zatím není oficiálně registrován např. v Toskánsku.
----------------------
Velká velikonoční akce dopravní policie zaměřená na užívání alkoholu v silničním provozu přinesla překvapivě pozitivní výsledky: Oproti loňsku se např. razantně snížilo procento dopravních policistů, kteří před kontrolou řidičů požili alkohol. Někteří experti ale poukazují na to, že dopravní policie do celkového počtu policistů počítá i neživé modely, jejichž počet ve výbavě policie se oproti loňsku výrazně zvýšil.
-----------------------
Podle dohody, které bylo dosaženo ve Francii mezi státními orgány a zástupci muslimských komunit, se budou od příštího roku slavit Velikonoce nikoli na první jarní úplněk, ale při prvním jarním půlměsíci. "Měli bychom si uvědomit, že při nesprávně zvolené vyjednávací taktice jsme také mohli skončit v novu, což by z Velikonoc mohlo učinit dost neprůhledné svátky," řekl nám vedoucí týmu státních vyjednavačů. "Proto považuji půlměsíc za dobrý oboustranně přijatelný kompromis."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.