neděle 18. dubna 2010

Nedělní miniglosy č.60

Čeští nacionalisté protestují proti tomu, aby z povinné školní četby zmizela kniha o kocouru Mikešovi jen proto, že je v ní nelichotivá poznámka o nepřizpůsobivých občanech. "Bereme našeho milého českého kocourka Mikeše jako důkaz naší nezaujatosti," prohlásil jeden z představitelů undergroundové organizace Národní cívka. "Jsme schopni se ho zastat i přesto, že on sám je černý. Tím, že ho ale někteří aktivisté chtějí navíc dostat i na černou listinu, byly meze naší trpělivosti s černými věcmi překročeny." Přes toto vstřícné gesto ale bleskový průzkum mezi příznivci organizace potvrdil, že k Mikešovi velké sympatie necítí a podporují nadále spíše Nácíčka.
---------------------
Evropská unie vyzvala Island, aby na svém území rozhodně zasáhl proti anarchistické sopečné činnosti, která nadále komplikuje situaci v celé Evropě. Přestože je k potlačení geotermální vzpoury Evropa připravena vyslat na Island speciální vojenský kontingent, do kterého je Česká republika ochotna přispět tradičními pěti lahvemi minerální vody Mattoni, islandští představitelé dávají přednost dohodě. První kolo jednání mezi islandskými politiky a sopkou Eyjafjallajökull už se uskutečnilo včera večer v Reykjaviku. Výsledky jsou doposud nejasné, podle pozorovatelů však proběhlo jednání ve vřelé atmosféře, z jednací místnosti se ozývaly časté výbuchy smíchu a účastníci si čas od času odskočili na balkón zakouřit.
 
-----------------------
České úřady odmítly zaregistrovat výzkumnému týmu Akademie věd dosud nejkomplexnější popis řetězců nově objevených kyselin na bázi DNA s odůvodněním, že řetězců už máme v České republice dost.
-----------------------
Nízkonákladová letecká společnost Ryanair požádala výrobce letadel Boeing, aby jí dodával letouny, ve kterých by byla část toalet nahrazena dalšími sedadly. Boeing se však zatím zdráhá tento požadavek splnit. Podle názoru odborníků je taková změna zbytečně nákladná a bude postačovat dovybavení záchodové mísy standardním bezpečnostním pásem. Ryanair rovněž předpokládá vznik několika nových sedadel přímo v pilotní kabině a vytvoření speciálního prostoru s místy výhradně k stání. Předseda České soudcovské unie však tvrdí, že možnost pořádní jednotlivých stání přímo na palubě letadla s unií nikdo nekonzultoval a jemu osobně navíc v letadle nebývá dobře.
----------------------
Potomci Friedricha Nietzscheho uvedli úspěšně na evropský trh zcela novou společenskou hru Nadčlověče, nezlob se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.