neděle 25. března 2012

Nedělní miniglosy č.161

Bývalý pražský primátor Pavel Bém bere zveřejnění svých telefonických rozhovorů s lobbistou Romanem Janouškem pozitivně: "Rozhovory jenom potvrzují, že absolutně nejsem odpovědný za nedávné problémy pražského magistrátu, protože jsem ho ve skutečnosti neřídil já, ale osoba blízká."
----------------------
Vláda potvrdila, že ruzyňské letiště skutečně ponese jméno Václava Havla. "Tak kvalitních lidí, jako byl Václav Havel, je v české politice samozřejmě spousta," komentovala plánované přejmenování letiště prezidentská kancelář. "Škoda, že je v České republice tak málo letišť odpovídajícího významu."
 
-----------------------
Odměnu může získat zaměstnanec, který udá svého zaměstnavatele používajícího nelegální software. Právníci již zvažují, jak by bylo možné tento úspěšný model použít i pro udávání mezi spoluobčany. Větší dynamiku do této oblasti spolupráce policie s informátory z řad obyvatel by měly vnést dodatečné prostředky na odměny informátorům, poskytované nově vzniklou Nadací Pavlíka Morozova.
-----------------------
Výsledky průzkumu sondujícího spotřební chování obyvatel České republiky v době globální ekonomické krize potvrdily, že pokud by měli Češi ušetřit v průměru tisícikorunu měsíčně, ve většině případů by si odepřeli jednou za šest set let nákup kostelních varhan.
-----------------------
Podle stanoviska hradních expertů na ekonomiku je třeba ponechat další vývoj ceny vajec zcela na neviditelné ruce trhu. Proto bylo oznámeno, že se bude na prvním nádvoří Pražského hradu chovat ve speciálním výběhu několik desítek slepic, které budou zásobovat vejci všechny hradní objekty. Slepice by se měly dostat na předpokládanou produkci vajec během několika měsíců, do té doby bude chov nerentabilní. Aby v přechodné době nebyly porušeny principy volného trhu a chov slepic nemusel být dotován, budou zatím slepice spolupracovat s jednotkou hradní stráže. Hlídky budou sestávat vždy z jednoho vojáka a jedné slepice, čímž dojde ke značné úspoře nákladů Hradu na strážní službu a očekává se i větší zájem ze strany turistů a médií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.