neděle 17. dubna 2011

Nedělní miniglosy č.112

Česká televize se rozhodla postupně natočit některé slavné Dietlovy seriály v nové úpravě, která by lépe odpovídala změněným společenským podmínkám. "Dnes již někteří mladí lidé nechápou mnohé z toho, o čem tyto geniální seriály pojednávají, protože neznají dobový kontext," řekl nám vedoucí dlouhodobého projektu. "Rádi bychom tedy zachovali původní košatost děje, ale představíme ho v nových souvislostech odpovídajících rozvinuté společnosti 21. století." Ještě letos by měly být přetočeny první dva seriály: Montovna na konci města a Nejmladší z rodu Hummerů.
-----------------------
Po skvělé etudě s perem, které si český prezident šikovně a nenápadně přivlastnil navzdory instalovanému systému bezpečnostních a televizních kamer při návštěvě Chile a rozpoutal tím největší celosvětovou vlnu zájmu médií o české země od vítězství husitů u Domažlic, nabídl Václavu Klausovi čestné členství mezinárodní PEN klub.
 
-----------------------
Zástupci stran vládní koalice se dohodli, že některá obzvlášť náročná jednání se nepovedou v původně dohodnutých formátech K3, K6, K9 nebo K12, ale v netradiční podobě K4,5. Experti z uvedeného čísla usuzují, že takového jednání se nejspíš bude účastnit osobně předseda Věcí veřejných Radek John, takže si Vít Bárta stanovil podmínku, že i zbylé dvě strany přizpůsobí této skutečnosti složení svého vyjednávajícího týmu. "Je zajímavé, jak se s dobou mění vkus a teoretická východiska," glosoval situaci jeden z politologů. "Například v době opoziční smlouvy tak populární formát K2 už dnes zajímá snad jen horolezce Radka Jaroše.
-----------------------
V tradiční anketě o nejpopulárnější matematickou operaci zvítězilo letos s velkou převahou sčítání. Ani nedávno uskutečněný a mezi obyčejnými lidmi velmi populární cenzus však nezabránil tomu, aby ve skupině pracovníků ve státní správě a politice nevyhrálo jako obyčejně dělení.
-----------------------
Předseda odborového svazu pohádkových postav Maxipes Fík uvedl, že svaz chystá na květen generální stávku na protest proti cestě Krtečka do vesmíru na palubě raketoplánu Endeavour. "Nebyly ani zdaleka zachovány rovné podmínky pro všechny uchazeče," uvedl předseda. Maková panenka a víla Amálka ve výběrovém řízení neuspěly proto, že jsou to ženy, Trautenberg i já jsme byli diskriminováni kvůli rozměrům našeho těla, za které nemůžeme, a v odmítnutí Rákosníčka je možné najít dokonce rasistický podtón.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.