neděle 3. dubna 2011

Nedělní miniglosy č.110

Levicové kruhy v Evropské unii chystají zavedení tzv. inteligenčních povolenek. Podobně jako u emisních povolenek platí státy produkující více emisí těm zemím, které mají emisí relativně méně, počítá se s tím, že inteligentní lidé budou v novém celosvětovém projektu platit formou povolenek těm méně inteligentním, takže bude konečně dosaženo kýžené sociální spravedlnosti. "Domníváme se, že jde o velkou příležitost pro tuto zemi, zvlášť pokud bude vláda nadále cílevědomě podporovat odchod těch nejinteligentnějších občanů do zahraničí," řekl nám k tomu regionální koordinátor akce pro východní Evropu a Asii. "Podle našich předběžných průzkumů jsou sice zdejší lidé vychytralí, ale když bude pro potřeby projektu použita standardní definice inteligence, dá se předpokládat, že do vaší země poplynou po rozjezdu projektu obrovské prostředky."
-----------------------
První soukromou činnou sopku v České republice se chystá v příštím roce zprovoznit nově vzniklá akciová společnost Magma CZ. "Průzkumem jsme zjistili, že je tady citelná díra na trhu a že by činná sopka mohla výrazně přispět ke zvýšení počtu zahraničních turistů," řekl nám ředitel společnosti Jiří Sopouch. "Vzhledem k nerovnoměrné návštěvnosti jednotlivých oblastí České republiky nicméně nechceme podnikatelsky riskovat, a plánujeme proto umístit sopku do některé z turisticky atraktivních oblastí. Chápeme, že původně zvažovaná Letenská pláň asi kvůli rigidním pražským památkářům neprojde, ale hodně nadějně se jeví výstavba sopky v bezprostředním okolí hradu Karlštejn."
 
-----------------------
Ministr životního prostředí se prozatím nedohodl s jarem na prodloužení smlouvy o spolupráci. Jednání zatím ztroskotalo na neochotě ministerstva navýšit odpovídajícím způsobem jednotkovou cenu za pupen. Rozhovory nicméně dále pokračují a než z nich budou hmatatelné výstupy, dočasně bylo jako náhradní řešení povoláno léto.
-----------------------
Vzhledem k výraznému zvýšení zájmu o kauzy ministra obrany se Český rozhlas rozhodl uvést v repríze všechny díly normalizačního seriálu Jak se máte, Vondrovi?
-----------------------
Nečekaným úspěchem skončilo vyjednávání o působnosti lékařských a lékárnických pohotovostí v nočních hodinách a o svátcích. Po dlouhém a náročném jednání získalo Ministerstvo zdravotnictví příslib, že pohotovosti budou nadále otevřeny každý pracovní den dopoledne. "Je to víc, než jsme čekali," přiznal jeden z ministerských vyjednavačů. "Docela reálně nám hrozilo, že budeme muset pohotovosti úplně uzavřít."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.