neděle 20. prosince 2009

Nedělní miniglosy č.43

Drobné trhliny se objevily v jinak úctyhodném projektu společného vystoupení českých poslanců, kteří mají přednést veřejnosti Rybovu Českou mši vánoční a dokumentovat tak svoji pověstnou svornost. Několik pěvců totiž těsně před koncertem díky nachlazení ztratilo hlas a kluby stran, které své zástupce do pěveckého tělesa vyslaly, požádaly ostatní strany, aby chybějící poslance vypárovaly. Poslanci také nemohou pochopit, že se mají striktně držet textu, nemají vkládat vlastní urážlivé věty a i kdyby se jim obsah mše zdál být sebepodivnější, nesmějí v průběhu vystoupení vznášet faktické připomínky. Někteří poslanci také mylně předpokládali, že se budou moci při celém koncertu občerstvovat v kuloárech a vrátí se do sboru až na hlasování a na potlesk. Aktuálně se řeší ještě problém s přeběhlíky, protože část poslanců bez skrupulí přeběhla z tenorů do barytonů, což předseda poslaneckého klubu tenorů považuje za zradu a vyhrožuje demisí. Emoce vzbudil i nečekaný přerod komunistického poslance a bývalého bachaře Josefa Vondrušky, který k tomu uvedl: "Je pravda, že jsem dlouhá léta pracoval v base, ale charakterem se spíš než basistou cítím být kontratenorem."
-----------------------
Česká televize oznámila, že s okamžitou platností ruší pořad Noc s Andělem, protože se uvedený formát po jedenácti úspěšných letech konečně přežil. "Místo tohoto pořadu hodláme v sobotu večer uvádět starší české veselohry, protože i menšinový divák na ČT2 má právo se v sobotu večer u obrazovky bavit," vysvětlil nám nejmenovaný zdroj z ČT. "Aby šok ze změny schématu nebyl tak velký, začneme jubilejní stopadesátou reprízou filmu Anděl na horách, ale protože pořady naší televize musí být veřejnoprávně vyvážené, hned příští týden uvedeme Ďábelské líbánky."
----------------------
Na závěr svého projevu při převzetí Nobelovy ceny míru zopakoval americký prezident již poněkolikáté své mírové poselství celému světu: "Společně s českým prezidentem Klausem se i já domnívám, že pravda a láska musí nakonec zvítězit nad lží a nenávistí. Krom toho soudím, že Kartágo musí být zničeno!"
------------------------
Od té doby, co golfista Tiger Woods přerušil profesionální kariéru kvůli své nevěře, čelí čeští politici doslova nájezdům idealistických krásek, které jsou v obecném zájmu ochotny obětovat své tělo, když to bude zároveň znamenat odchod zkompromitovaných politiků do ústraní.
------------------------
Podle aktuálních údajů Českého statistického úřadu i přes vládou přijatý systém pobídek klesla meziročně sexuální aktivita v České republice o hrozivých 5,2%. Poslední čísla v sobě sice obsahují některé pozitivní rysy, např. v listopadu došlo v porovnání s říjnem k mírnému nárůstu a k posunu došlo i v oblasti prodeje postelí s nebesy, nicméně obě uvedené skutečnosti experti přičítají především vlivu zkracujícího se dne. "Obávám se, že skutečné oživení je ještě daleko," uvedl jeden z našich předních odborníků. "Výsledky jsou taženy pouze aktivitou běžných domácností, zatímco firemní složka jde i nadále prudce dolů. Je třeba si uvědomit, že jako malá otevřená ekonomika středoevropského typu jsme hodně orientováni na export a jsme závislí především na odbytu v Německu, které bylo krizí ovlivněno nejvíce. Dokud nezačne růst poptávka na německém trhu, nedá se ani u nás očekávat žádná výrazná změna k lepšímu."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.