neděle 13. prosince 2009

Nedělní miniglosy č.42

Za nesmyslné navýšení schodku státního rozpočtu v tomto týdnu pravděpodobně může špatná interpretace zprávy tajných služeb. Ve zprávě se totiž konstatuje, že před vánočními svátky se v České republice oproti normální situaci mnohonásobně zvýšil počet trdel. Pracovníci BIS tím ale zřejmě mysleli pochoutku, která se tradičně prodává na vánočních trzích po celé zemi, zatímco poslanci si tuto informaci omylem vztáhli na obyvatelstvo. To nám potvrdil i jeden z levicových poslanců: "Kdybychom tušili, že naši voliči jsou pořád stejně inteligentní jako dřív, nikdy bychom si nedovolili prosadit takovou hloupost."
-----------------------
Podle zahraničního vzoru se uvažuje o tom, že představitelé bank by neměli své bonusy dostat v penězích ale výhradně v cenných papírech. Podle předběžných informací by se mělo jednat o stravenky různých firem. Bankéři neskrývají roztrpčení, ale ministr financí pohrozil tím, že je také možná výplata ve starých tuzexových poukázkách, kterých se ještě v archívech Státní tiskárny cenin nachází dostatek.
----------------------
Nový návrh protikorupční směrnice odmítl pražský magistrát. Navrhovatelům ale bylo nepřímo naznačeno, že za určitých okolností by se o schválení směrnice možná dalo mluvit. Autoři směrnice proto vážně přemýšlejí o tom, že předpis prosadí standardní cestou pomocí úplatků, když teď ještě zaplaťpánbůh směrnice neplatí.
------------------------
Podle Ústavu pro studium totalitních režimů dokumenty nalezené v archivu Ministerstva vnitra nezvratně prokazují, že Jan Žižka z Trocnova byl agentem Státní bezpečnosti. "Našli jsme dokument, kde je to tak výslovně napsáno," řekl nám mluvčí ústavu. "Naší povinností je zjištěné informace publikovat a ne je interpretovat." Předseda spolku přátel odkazu Jana Žižky je touto informací zdrcen: "Nerozumím tomu. Do té doby, než budou zjištěny další souvislosti, pro mne hejtman Žižka zůstane symbolem slušnosti, mírnosti a empatie. Možná udával, ale zcela jistě nikomu neublížil."
------------------------
Vysílání písně Ach, synku, synku zakázala Českému rozhlasu Rada pro reklamu s odůvodněním, že především druhá sloka bezostyšně propaguje prostředky zubní hygieny ORAL.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.