neděle 6. prosince 2009

Nedělní miniglosy č.41

Milý dárek dostal každý z delegátů víkendového sjezdu Strany zelených. Jednalo se o tzv. Zelenou knihu Evropské komise, aby si mohli delegáti porovnat cíle českých Zelených s cíli evropské zelené politiky. Překvapení delegáti se nicméně v diskusi shodli, že cíle popsané v knize se v řadě bodů výrazně liší od toho, kam chce česká Strana zelených podle svého vedení směřovat. Jeden ze členů předsednictva strany nám to mimo záznam vysvětlil: "Bohužel, při zpracování hromadné objednávky došlo k politováníhodnému nedopatření a všichni delegáti tak dostali omylem výtisk Zelené knihy Muammara Kaddáfího. Protože jsme ale knihu díky pochopení libyjské strany dostali zdarma, jsme celkem spokojeni."
---------------------
Vyšetřováním se zjistilo, že indický řidič, který havaroval, protože ho navigace omylem zavedla na ještě neotevřený úsek dálnice do Ostravy, zpanikařil až v okamžiku, kdy mu navigace komunistickou dikcí sedmdesátých let pohrozila: "Blíží se sjezd!!!"
----------------------
Vrcholná schůzka ruského a amerického prezidenta o jaderném odzbrojení by se mohla uskutečnit v Praze. Je ale otázkou, zda jsme na tak velkou akci připraveni a nehrozí nám další mezinárodní ostuda. Ministr Michael Kocáb v tom problém nevidí: "Dostali jsme odsud Rusy v jednadevadesátém a to jich bylo víc, než jich přijede teď. Určitě se jich nebojíme a myslím, že s jejich odsunem nebude mít naše zkušená vláda žádný problém."
-----------------------
Předseda svazu výrobců vánočních prskavek uvedl na mimořádné tiskové konferenci, že tomuto odvětví v České republice hrozí díky ekonomické krizi zánik. "Lidé šetří, a protože mají zkušenosti z věčného nadávání na politiku, místo nákupu prskavek si o Vánocích prskají sami. To je možná dobrá zpráva pro farmaceutické firmy, ale pro nás je to zničující."
------------------------
Pražský magistrát nesouhlasí s názory odborníků a médií, že má pražská karta Opencard jen omezené využití. Jeho pracovníci proto uspořádali speciální prezentaci, kde názorně předvedli, že kartou je možné oškrabat zamrzlé sklo automobilu, podložit nohu vaklavého stolu nebo hrát stolní tenis. Vrcholem programu bylo vystoupení z věznice pro tuto akci speciálně zapůjčeného recidivisty, který předvedl, že s kartou Opencard je možné snadno otevřít zámky bytů i automobilů a - pokud trochu zbrousíte její hranu - může se z ní stát i nenápadná ale účinná zbraň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.