úterý 27. ledna 2009

Jak se zařadit

Mám radost. Budu-li totiž chtít, bude mi dovoleno svůj blog tzv. tématicky zařadit. Kam se ale zařadit, když jde o blog nový a mám jen mlhavou představu, co vlastně psát. Dobrá, nechám se učinit chytřejším a rozkliknu si nabídku, jistě bude z čeho vybírat. Nu tedy - to opravdu je!

Že by třeba sekce Automobily? No to snad ne, o autech to určitě nebude. I když - kdo ví? Třeba to bude někdy i trochu o autech. Ach jo! Alkoholismus? No to snad opravdu ne! Marně taky přemýšlím, co asi musí splňovat blog, aby se mohl s čistým svědomím zařadit do sekce Andrea Verešová.

Hledám sekci Plky, to by mohlo tématicky docela dobře odpovídat. Ale PLK je pro zdejší komunitu asi moc knižní a archaické slovo. Totéž KYD (používanější je podle očekávání KID i KIT a nečekaně rovněž mezi sklenáři velmi oblíbený KYT). Fejetony v nabídce nebyly a to jsem ani nezkoušel za první republiky používané okouzlující slovo Feuilleton, to jsem se bál, že mi ho můj textový editor podtrhne rovnou dvakrát. Co třeba Celebrity? Ale, ale... trocha skromnosti by neškodilo. Tak tedy taky ne, aspoň prozatím.

A tak po dlouhém a marném pokusu o identifikaci s některou z nabízených sekcí zůstávám nadále tématicky nezařazeným. Sice vím, kam bych mohl při troše dobré vůle patřit, kdyby mne v budoucnu napadlo psát o autech nebo Andree Verešové, ale teď opravdu nevím. Asi prostě nikam.

Ale počkejte! Napadá mne, že bych mohl ze své nezařazenosti udělat ctnost, ustanovit sekci nezařazených a zařadit se do ní. Zdalipak by to - přes zřejmý protimluv - platilo? Třeba je nás dokonce takových víc a třeba dokonce hodně. Pak tedy volám: Nezařazení všech zemí, spojte se! Spojte se a zařaďte se do kategorie nezařazených. Nebude dlouho trvat a mezi nás nezařazené určitě začnou přicházet i ti dříve zařazení (Andrea nakonec přejde jistě také).

Pak se nám to bude na tom našem světě žít. Nezařazeně!

3 komentáře:

  1. Žít nezařazeně beru. Poněkud horší by bylo žít nezřízeně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo kdysi hodně zaměřené na prostředí platformy blog.cz. Od té doby jsem se musel zařadit na blogspot :-).

      Vymazat
    2. Život je holt změna. Já jsem začínala na bloguje.cz, který v půli roku 2012 zavřel krám a bylo vymalováno. Někteří jsme se stihli přestěhovat jinam, ale ne všichni, kteří o to měli zájem. Buď neměli čas, nebo nevěděli, jak na to. Já mám od té doby blog poněkud v troskách, protože mi utekla fůra fotek do věčných lovišť. Zařazeni bychom tedy někde byli, ale stejně jsem rebel. Občas zapomenu označit příspěvek rubrikou a v tom případě se automaticky zařadí mezi nezařazené. :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.